Otvoreni program - Pravljenje pekmeza, džema, marmelade
Danas smo u Jutarnjem programu govorili o tome kako se prave pekmez, džem, marmelada, bestilj i specijalitet koji se zove šljive u kreču. Svi ovi voćni delikatesi dobijaju se preradom voća, ali se razlikuju s obzirom na vrstu, količinu voća, dijelove voća koji se koriste, a zatim i dodatke - poput šećera. Različita im je i gustina. O svemu ovome razgovarali smo sa Hajrom Dobratići koja već godinama pravi ove voćne poslastice koje nas zimi griju i raduju – bilo da ih samo mažemo na hljeb ili koristimo u kolačima i palačincima...
Razgovarala – Indira Šehić
radio
Radio koji svakodnevno u Sudanu prima očajne pozive u pomoć
Sudan
radio
silovanja
ratna razaranja
0
14.06.2023
11:42
Švicarski radio isprobao vještačku inteligenciju kao voditelja programa
Švicarska
radio
umjetna inteligencija
0
28.04.2023
10:58
Na današnji dan emitiran prvi radijski prijenos iz Sarajeva
Federalni radio
radio
Sarajevo
0
10.04.2023
16:44
Afganistanska radio stanica koju vode žene nastavila emitirati program uprkos zabrani
Afganistan
žene
radio
0
07.04.2023
10:02
Talibani zatvorili afganistansku radiostanicu koju vode žene jer je emitovala muziku
Afganistan
radio
0
01.04.2023
16:57