(Izvor: Ilustracija)

Otvoreni program - Pravljenje pekmeza, džema, marmelade

Danas smo u Jutarnjem programu govorili o tome kako se prave pekmez, džem, marmelada, bestilj i specijalitet koji se zove šljive u kreču. Svi ovi voćni delikatesi dobijaju se preradom voća, ali se razlikuju s obzirom na vrstu, količinu voća, dijelove voća koji se koriste, a zatim i dodatke - poput šećera. Različita im je i gustina. O svemu ovome razgovarali smo sa Hajrom Dobratići koja već godinama pravi ove voćne poslastice koje nas zimi griju i raduju – bilo da ih samo mažemo na hljeb ili koristimo u kolačima i palačincima...

Razgovarala – Indira Šehić

radio
Sudan radio silovanja ratna razaranja
0 14.06.2023 11:42
Švicarska radio umjetna inteligencija
0 28.04.2023 10:58
Federalni radio radio Sarajevo
0 10.04.2023 16:44
sport Federalni radio radio
0 20.06.2022 23:59