Sutra u sarajevskom Domu mladih predstava  „Ako sam žena, nisam konj“
(Izvor: Dom mladih Sarajevo)

Sutra u sarajevskom Domu mladih predstava „Ako sam žena, nisam konj“

U sarajevskom Domu mladih , sutra u 20 sati biće odigrana urnebesna komedija  „Ako sam žena, nisam konj“. Režiju potpisuje Jovan Ljubenović a igra Ana Poznanović.

Kako stoji u press materijalu za predstavu, ovo je urnebsna komedija za jake žene i hrabre muškarce, komična i iskrena priča o ženi koja traži ljubav ali na momente gubi samu sebe.

Komad je zapravo monodrama  na komičan način prikazuje sazrijevanje jedne žene, od prvog zaljubljivanja do prvih bora i jednu od njenih najvažnijih borbi  – borbu da prihvati samu sebe.

"Priča o zaljubljivoj i pomalo naivnoj djevojci, suštinski je priča svake žene koja nastoji da pronađe “onog pravog”. Na tom putu pametna žena  inače radi glupe stvari -zbog ljubavi i biološkog sata. Monodrama govori  i o babi koja tu djevojku tjera da se uda te o muškarcima koji ne bi da se ožene. Predstava se bavi i pitanjem -da li postoje sretni krajevi u ljubavi ili nas je zeznuo Hollywood"- kaže glumica Ana Poznanović.

Organizatori obećavaju da će predstava „Ako sam žena, nisam konj“ publiku nasmijati do suza, te da će gledatelji zamisliti nad vječitim pitanjem svake žene "da li sam ja normalna"?!  

Stand up komičarka i glumica Ana Poznanović u svijet stand up komedije ulazi nakon objavljenog romana „Vrati se mami, siso“ koji govori o mladoj ženi koja bezuspješno pokušava da se izbori sa balkanskim sistemom vrijednosti, maminim sinovima i svojom disfunkcionalnom obitelji.  

Nakon ovog romana počinje glumiti u stand up komedijama, najprije uz iskusne kolege komičare, a zatim i sa samostalnim One woman show nastupima koji privlače kako žensku, tako i mušku publiku željnu brutalno iskrenih razgovora o muško-ženskim odnosima, a naročito ispovijesti o seksu i „dejtingu“ u vrijeme društvenih mreža.

U monodrami  „Ako sam žena, nisam konj“ Ana Poznanović igra više „uloga“, od 19-godišnje zaljubljene balavice do 40-godišnje žene koja je prošla život ne postajući ništa pametnija kada je ljubav u pitanju. Ova monodrama je širom regije igrana s velikim uspijehom.Publika se predstavi svaki put  iznova vraća zbog komičnog, ali nadasve iskrenog tona kojim su ispričane ženske muke, strahovi i čežnje.

federalna.ba/Dom mladih Sarajevo

 

komedija
The War of the Roses komedija
0 02.04.2024 13:38
komedija Zenica pozorište
0 22.08.2023 09:16
Dave Chappelle komedija
0 04.05.2022 09:58