Olivia Colman i Benedict Cumberbatch  u remakeu The War of the Roses
(Izvor: Moviestore/Rex Shutterstock)

Olivia Colman i Benedict Cumberbatch u remakeu The War of the Roses

Snima se remake komedije o razvodu iz 1980-ih The War of the Roses (Rat Roseovih), ovaj put s Olivijom Colman i Benedictom Cumberbatchom u glavnim ulogama.

U najavi koju je objavio Deadline, studio Searchlight Pictures rekao je da će se Colman i Cumberbatch pojaviti u novoj verziji priče koju je režirao Jay Roach iz Austin Powersa, a napisao Tony McNamara iz Poor Thingsa. Predsjednik Searchlight-a Matthew Greenfield rekao je: “ The Roses su ludo smiješna, veća od života, a opet duboko ljudska priča… Sa Jayem na čelu, i Benedictom, Olivijom i Tonyjem, imamo tim iz snova koji to oživljava.”

Originalna filmska verzija objavljena je 1989. godine, a glumili su Michael Douglas i Kathleen Turner kao naizgled dobro uklopljeni par čiji se raspad braka pretvara u epsku bitku volje oko nagodbe o razvodu. Režirao ga je Danny DeVito, koji se u filmu pojavio i kao advokat.

Trenutni projekat, koji je u razvoju od 2017. godine, navodno je „reimaginacija“ izvornog romana pokojnog Warrena Adlera, objavljenog 1981. Uključene su producentske kompanije povezane s oba glavna glumca: Cumberbatchev SunnyMarch, koji je također zaslužan za The End We Start From, The Courier, The Electrical Life of Louis Wain, i Colmanov South of the River (Wicked Little Lies).

federalna.ba/The Guardian

The War of the Roses komedija