Hit komedija „Državni lopov“ na slavljeničkoj turneji

Komedija „Državni lopov“ Studio Teatra iz Zenice slavi 18. rođendan. U čast punoljetsva ekipa Studio Teatra će napraviti turnju po Bosni i Hercegovini te u 18 različitih gradova izvesti 18 predstava. Radi se o predstavi koja je svoje premijerno izvođenje imala 2005. godine i od tada do danas je izvedena preko 400 puta na scenama širom Evrope.

Predstave će biti odigrane u naredna tri mjeseca a turneja započinje večeras u Trebinju u Gradu sunca na predivnoj sceni u Koloseum amfiteatru, sa početkom u 20.30 h.

Nakon Trebinja, predstava igra u četvrtak u Brezi a nakon toga slijede gradovi: Sarajevo, Zenica, Tuzla, Donji Vakuf, Gornji Vakuf, Žepče, Busovača, Odžak, Jajce, Lukavac, Fojnica, Vareš, Orašje, Ljubuški, Brčko, Kakanj, Visoko i Goražde.

Ovo je komedija o dva zatvorenika u istoj celiji, jedan sitni lopov a uz to ljubavna varalica a drugi "državni lopov" i naravno uz to povlašten čak i u zatvoru. Pored njih tu je i zatvorski čuvar koji nema završenu čak ni osnovnu školu a mašta o unapređenju. Kiki, ljubavna varalica, završio je u zatvoru zbog lažnih obećanja ženidbi, naime, on je 17 puta obećao da ce se ženiti sa 17 različitih žena. Bas te žene su mu došle glave jer je zbog jedne od njih završio u zatvoru. Marko, tzv. državni lopov, u zatvoru je završio zato što je pronevjerio silne pare, ali kako to obično bude, našla se „rupa u zakonu“ nakon čega on će bude brzo pušten na slobodu. Njih dvojica i čuvar Jozo, na vrlo komičan način pokazuju nam sliku društva u kojem živimo. Ovo je prvenstveno predstava koja ima za cilj da publiku nasmije i opusti ali i da ukaže na svakodnevnicu čiji smo sudionici.

U predstavi igraju Nusmir Muharemović, Irfan Kasumović i Mirza Mušija.

federalna.ba/Studio Teatar

komedija Zenica pozorište