Hit komedija “Kako i zašto ubiti muža” uskoro u BKC TK
(Izvor: BKC TK)

Hit komedija “Kako i zašto ubiti muža” uskoro u BKC TK

Na sceni Bosanskog kulturnog centra Tuzlanskog kantona,  06.oktobra  2023. u  20.00 sati, biće odigrana hit komedija “Kako i zašto ubiti muža”.

Kako stoji u press  materijalu za predstavu,  komedija o milion razloga zašto ubiti muža nastala je nakon burne reakcije nježnog spola na priručnik ,,Kako i zašto ubiti suprugu”.

Naime, autor ovog djela Antonio Amuri optužen je za muški šovinizam poslije čega je uslijedio i priručnik namijenjen damama.

U ovoj urnebesnoj komediji žene će uspjeti da pronađu na koji tip muža su osuđene, sa podrobnim objašnjenjem ponašanja i maštovitim preporukama za uklanjanje. Tu će se naći različiti tipovi supruga, od kućnog majstora, hipohondra, seksualnih manijaka, razmaženih kretena – navode organizatori.

Ova komedija prema romanima talijanskog književnika Antonia Amurria do sada je realizirana na brojnim pozornicama, a duhovito opisani verbalni okršaji u braku prepunom trzavica nasmijali su publiku u svim dvoranama.

Ulogu supruga tumači Peđa Damjanović a žensku stranu priče  ispričat će glumica Nataša Aksentijević-poznata glumica i TV voditeljica.

Režija i adaptacija predstave potpisuje  Rade Vukotić, produkciju Duško Srijemac. Trajanje predstave je 75 minuta.
Oragnizator gostovanja predstave je Svijet glumaca produkcija Zagreb, Hrvatska.

federalna.ba/BKC TK

komedija