Schmidt i Vilić su razgovarali o bezbjednosnom aspektu provođenja Općih izbora u BiH
(Izvor: Fena)

Schmidt i Vilić su razgovarali o bezbjednosnom aspektu provođenja Općih izbora u BiH

Visoki predstavnik međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini Christian Schmidt danas je posjetio Direkciju za koordinaciju policijskih tijela BiH gdje se sastao sa direktorom Mirsadom Vilićem i njegovim saradnicima, a tema razgovora je bila bezbjednosni aspekt provođenja Općih izbora u Bosni i Hercegovini zakazanih za nedjelju, 2. oktobra 2022. godine.

Visokom predstavniku je prezentovano da je na inicijativu CIK-a BiH formiran Operativni Štab akcije “Opći izbori 2022” sa sjedištem u Direkciji, sa zadatkom koordinacije poslova i zadataka svih policijskih agencija u BiH na očuvanju sigurnosnog ambijenta u toku kompletnog izbornog procesa, saopćeno je iz Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH.

U radu Operativnog štaba akcije učešće su uzeli Ministarstvo sigurnosti BiH, Centralna izborna komisija, Obavještajno sigurnosna agencija BiH i sve policijske agencije u BiH.

Direktor Vilić je upoznao visokog predstavnika Schmidta sa planom aktivnosti Operativnog Štaba akcije “Opći izbori 2022” tokom obezbjeđenja izbornog procesa u BiH.

Visoki predstavnik za BiH je zahvalio Viliću na pokazanoj spremnosti da Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH poduzme sve radnje iz svoje nadležnosti u vezi sa sigurnošću izbornog procesa u BiH.

Pohvalio je dosadašnji rad Direkcije, te je istakao da je Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH strateški partner u sigurnosnom sistemu BiH.

federalna.ba/Fena

Christian Schmidt Mirsad Vilić
Ustavni sud BiH amandmani Christian Schmidt Željko Komšić Šefik Džaferović
0 02.12.2022 16:09
Žejlko Komšić Denis Bećirović Christian Schmidt
0 30.11.2022 17:09
Christian Schmidt Odbor za vanjske poslove Evropskog parlamenta
0 24.11.2022 13:15
Christian Schmidt Danijel Simić
0 23.11.2022 22:32