videoprilog Željke Mihaljević (Federacija danas)

Počelo Livanjsko kulturno ljeto

Svečanim otvorenjem Livanjskog kulturnog ljeta žitelji Livna, njihovi gosti i turisti, uplovili su u 15-dnevnu manifestaciju koju već desetu godinu za redom organiziraju gradonačelnik i Grad Livno.

Održavanje omiljene ljetne kulturne manifestacije počelo je s livanjskom mladošću, nastupom mažoret sekcije Plesnog kluba „Paganini“. Posjetitelji su svojom brojnošću već na samom početku pokazali koliko su željni druženja i kulturnih sadržaja.

"Jesam i ove godine, i svake godine. Pitanje: i kako vam se sviđa ova manifestacija? Divno, vrlo lijepo i sadržajno."

"Pa da vam pravo kažem ja jedva čekam da pođe to livanjsko ljeto, na neki način se malo družimo, viđamo se sa susjedima, prijateljima, rodbinom i usput uživamo u dobrom programu."

"Sviđa mi se, fino ugodno mi je, samo mi je žao što nije vani, svake godine bude vani a bilo je malo kiše a nadamo se da će biti ugodno u sali i da nam bude fino ovo ljeto, da nam dođu dobre grupe, posebno dalmatinske."

I bila je dalmatinska već na samom otvorenju.

Za razliku od prethodnih godina manifestacija je u organizacijskom smislu pojačana s nedavno osnovanom Turističkom zajednicom.

"To je nešto što me osobito veseli, naša Turistička zajednica je doista u, ja bih rekao, još uvijek u nekim početničkim koracima, želja nam je bila ove godine da ih uključimo zajedno uz Grad Livno u organizaciju, da na neki način promoviramo i turističku zajednicu", kazao je gradonačelnik Livna Darko Čondrić.

"Prva tri dana su od glazbenog dijela, ozbiljna glazba,Trio Senso iz Mostara, simfonijski orkestar iz Bremena, njih čak 70. Bit će tu još mnogo predstava naših domaćih, livanjske Cleune, gostiju iz Ljubuškog i Zagreba, bit će smotra folklora koja je zapravo jedna tradicionalna smotra tijekom Livanjskog kulturnog ljeta", navodi Nikola Periša, predsjednik TZ Grada Livna.

I tako 15 dana zaredom. I najmlađi će doći na svoje s kazališnim i kino predstavama, a pomno birani sadržaji trebali bi zadovoljiti najrazličitije ukuse. Manifestacija završava 7. kolovoza.

federalna.ba

Livanjsko ljeto
Livanjsko kulturno ljeto Livanjsko ljeto Livno ždralovi
0 12.08.2022 18:09
Livanjsko ljeto smotra folklora folklor
0 05.08.2022 18:19