Vrijedni oldtimer eksponati u Mostar privukli brojne posjetitelje

Mostar je ovoga vikenda ponovno postao centar Europe za ljubitelje oldtimer vozila, zahvaljujući tradicionalnoj manifestaciji "Dani muzeja" koju je organizirao Oldtimer klub Mostar.

Manifestacija je okupila sudionike iz brojnih zemalja svijeta koji su predstavili svoje vrijedne oldtimer eksponate, a građani su imali priliku besplatno razgledati izložene automobile i posjetiti muzej u prostorijama kluba

Osim sudionika i građana, "Dani muzeja" privukli su brojne turiste i ljubitelje starih automobila, te još jednom potvrdili Mostar kao značajnu destinaciju na karti oldtimer događanja u Europi.

Govoreći o radu mostarskog Oldtimer kluba, predsjednik Zdravko Vidović ranije je Feni rekao kako se u klub učlanilo novih 130 članova, i to ne samo iz Hercegovine i Mostara, nego i iz Litve, Francuske, Španjolske, Austrije i drugih zemalja.

Vidović ističe kako je to za jedan klub ove branše jako veliko te da to pokazuje koliko su posebni i koliko su odskočili od svih drugih. Dodaje kako posjećuju skupove po čitavoj Europi, a što se tiče BiH, smatra da je mostarski Klub u zadnje vrijeme uzeo primat.

- Prošle godine smo imali deset svjetskih zemalja i proglašeni smo najvećim kulturnim događajem u Europi, čak na službenoj stranici UNESCO-a. Tako da mislim da idemo jednim dobrim putem gdje nema interesa i gdje je prisutna jedna velika ljubav koja prerasta u bolest. Gledamo da povežemo što više ljudi, razbili smo stereotipe od ovih ružnih stvari, ratova i sad ljudi dolaze slobodno iz Srbije, Crne Gore, Albanije i drugih zemalja - kazao je tada predsjednik Oldtimer kluba Mostar Zdravko Vidović.

federalna.ba/Fena

Mostar oldtimeri