VIDEO: Novi Jeep Grand Cherokee L
(Izvor: carscoops.com)

VIDEO: Novi Jeep Grand Cherokee L

U SAD-u je predstavljen novi Jeep Grand Cherokee L. Premda je ovaj produženi model s tri reda sjedala namijenjen za tržište SAD-a pokazuje nam kako će izgledati potpuno novi, kraći europski model.

Jeep Grand Cherokee već je dugo vrijeme glavna zvijezda u SUV segmentu Jeep marke. Prvi je debitirao davne 1993. godine i od tada je konstantno jedan od najprodavanijih u Americi. Danas je Jeep predstavio svoj potpuno novi Grand Cherokee L.

Stajling novog Grand Cherokee L označava suptilnu, ali primjetnu evoluciju u odnosu na model na koji smo navikli kroz posljednje desetljeće. Na prednjem kraju, novi Jeep crpi inspiraciju iz Grand Wagoneera, novog koncepta koji je debitirao prošle godine.

Sadrži istaknutiji poklopac motora s agresivnim nagibom prema dolje, manje dijelove rešetke sa sedam letvica, smještene na vrhu velikog donjeg otvora kao i tanka LED svjetla s bočnih strana.

Bočni profil novog Grand Cherokeeja L oštar je i definiran i prvi put ima 21-inčne kotače. Novi Grand Cherokee ima oštru krovnu liniju koja se slijeva u glatki stražnji dio.

Ukupna duljina mu je sada narasla na preko 5.2 metra. Za usporedbu, trenutni dvoredni Grand Cherokee proteže se na 4.82 metra ukupne duljine, dok je širina vozila porasla za 3.5 centimetra.

Unutrašnjost predstavlja pravi kontrast prema prošlogodišnjem modelu. Novi Jeep ima potpuno novi dizajn središnje konzole, višenamjenski upravljač, atraktivne kožne obloge i više visokokvalitetnih ukrasa poput drveta i metala.

Kako se čini jedino što je ostalo standardno je zaslon osjetljiv na dodir veličini 8,4 inča, ali s mogućnošću kupovine većeg zaslona od 10,1 inča kojeg pokreće najnoviji UConnect 5 sustav za zabavu. Također nudi bežični Apple CarPlay i Android Auto, kao i 4G LTE Wi-Fi.

Što se vožnje tiče, tu su brojne opcije pogona, posebno na terenu. Motori u Americi su 3,6 V6 te 5,7 V8 HEMI, ali u Europi treba očekivati slabije izvedbe, odnosno plug-in varijantu.

 

 

federalna.ba/revijahak.hr

Jeep Jeep Grand Cherokee Jeep Grand Cherokee L
Alibaba Jeep
0 02.02.2021 09:08
Jeep Jeep Gladiator Evropa
0 18.01.2021 09:35
Stellantis FCA PSA Fiat Alfa Romeo Dodge Jeep Chrysler Peugeot Citroen Lancia
0 10.11.2020 10:57