U Tuzli organizovana konferencija s ciljem privlačenja njemačkih investicija
(Izvor: Fena)

U Tuzli organizovana konferencija s ciljem privlačenja njemačkih investicija

U cilju unapređenja saradnje bosanskohercegovačkih i njemačkih  privrednih subjekata, Vlada Tuzlanskog kantona, Udruženje za unapređenje njemačko-bosanskohercegovačkih privrednih odnosa i Predstavništvo njemačke privrede u BiH, u saradnji sa ProCredit bankom, danas su organizirali regionalni poslovni događaj.

Time su u Tuzli prvi put na jednom mjestu okupljeni privrednici koji imaju pozitivna poslovna iskustva s njemačkom privredom i privrednici koji imaju interes za tu vrstu saradnje, te predstavnici ProCredit banke i Vlade TK. 

Premijer TK Kadrija Hodžić izjavio je da današnjim konferencijskim susretom sa predstavnicima njemačke privrede u BiH zajedno otvaraju perspektivu snaženja poslovne i investicijske klime u Tuzlanskom kantonu.

- Drago nam je da su naši partneri prepoznali snažan privredni potencijal TK i to je razlog zašto su oni ovdje, a mi ćemo kao Vlada ponuditi razloge zašto bi oni i njihovi poslovni partneri iz Njemačke, trebali ovdje investirati. U pitanju su duga industrijska tradicija, konkurentna radna snaga, geostrateški položaj i solidno razvijena poduzetnička infrastruktura - kazao je Hodžić.

Predsjednik Udruženja za unapređenje njemačko-bosanskohercegovačkih privrednih odnosa i direktor kompanije Mann+Hummel Mahmut Galijašević naveo je da im je želja da potaknu domaće kompanije i lokalne zajednice te da poboljšaju saradnju bosanskohercegovačke i njemačke privrede.

Predsjednik Uprave ProCredit Bank u BiH Amir Salkanović rekao je da mu je drago da su danas sa privrednicima u TK otvorili konkretne teme i što će nakon toga zajedno sa prijateljima iz Predstavništva njemačke privrede u Bosni i Hercegovini otvoriti nove poslovne i prilike za investiranje, a koje će donijeti dobro i privrednicima i građanima Tuzlanskog kantona.

Direktorica servisnog društva Predstavništva njemačke privrede u BiH Amra Šurković je iskazala zadovoljstvo današnjim odzivom privrednika i iskazanim interesima, što je, kako je navela, motivacija da slične susrete i u narednom periodu organiziraju i u drugim kantonima, regijama i gradovima u BiH, saopćeno je iz Vlade TK.

federalna.ba/Fena

Tuzlanski kanton koferecija investiranje investicije
investiranje investitori dijaspora
0 15.05.2022 21:54
Tuzlanski kanton korupcija mito i korupcija antikorupcija
0 13.05.2022 19:16
Tuzlanski kanton obrazovanje Ustavni sud
0 13.05.2022 17:01
privreda Turska Tuzlanski kanton
0 11.05.2022 16:45
Šićki Brod Đurđevik Tuzlanski kanton Tuzla
0 04.05.2022 20:15