videoprilog Kristine Marković (Federacija danas)

U Ljubuškom se otvara pogon za preradu aluminija i aluminijskih konstrukcija

Dobro poznata širokobriješka tvrtka uskoro će pokrenuti proizvodni pogon za preradu aluminija i aluminijskih konstrukcija, i to u Ljubuškom. Otvaraju se nova radna mjesta. Izgleda da su investitori prepoznali Ljubuški kao mjesto dobrog ulaganja.

U zgradi Gradske uprave u Ljubuškom stavljen je i posljednji potpis na ugovor kojim počinje jedna pozitivna priča ulaganja u domaću proizvodnju. Na 4.500 kvadratnih metara u gospodarskoj zoni će biti izgrađen proizvodni pogon za preradu aluminija i aluminijskih konstrukcija.

„Već duže vrijeme se bavimo proizvodnjom aluminijskih konstrukcija i potkonstrukcija, od 2000. godine. Zadnjih nekoliko godina tražimo prostor za pozitivni iskorak, prepoznali smo u Ljubuškom pozitivnu gospodarsku investicijsku klimu i odlučili smo se na tu investiciju. Planiramo za početak zaposliti 50-ak djelatnika, ovisno o poslu. Kako bude išao, taj broj može biti puno veći , a nadamo se da će biti što je veći moguće“, kazao je Ivan Skoko, predstavnik tvrtke FEAL.

Nova ulaganja i nova radna mjesta znače ostanak i opstanak stanovništva. Gospodarski napredak Ljubuškog i otvaranje novih radnih mjesta nalazi se u samom vrhu prioriteta gradske vlasti.

„Budući da poznajem naše stanovnike, da su to radišni ljudi koji su spremni raditi i truditi se, uopće ne sumnjam da će se pokazati kao izvrsni radnici, a FEAL je odlična kompanija, tako da ovo može samo u međuvremenu rasti. FEAL će imati podršku Grada ne samo u ovoj investiciji nego i u svim ostalim investicijama koje planiraju na području Ljubuškog“, istakao je gradonačelnik Ljubuškog Vedran Markotić (HDZ BiH).

Markotić pojašnjava da Grad Ljubuški stvara preduvjete gospodarskim subjektima da bi otvorili nova radna mjesta. Nakon Mesne industrije Pivac, dolazak investitora iz Širokog Brijega za preradu aluminija u vrijednosti od 8 milijuna maraka itekako je značajan za stanovništvo.

federalna.ba

Ljubuški FEAL
Kreativna Evropa konferencija EU programi Ljubuški
0 24.05.2024 13:03
Zapadnohercegovački kanton Ljubuški Grad Ljubuški maturanti
0 23.03.2024 08:53