SDA pristaje na prijedlog Bh. bloka o rotaciji gradonačelnika Mostara i bez HDZ-a

SDA pristaje na prijedlog Bh. bloka o rotaciji gradonačelnika Mostara i bez HDZ-a

“Ja se nadam da bi HDZ mogao odustati od ovakvog tvrdog stava u sljedećih godinu-dvije dana, tako da prezumu taj zadnji, treći turnus, u sljedećih 48 mjeseci”, kazao je predsjednik SDA Bakir Izetbegović.

Sjednica Gradskog vijeća Mostara nastavlja se u ponedjeljak u 16 sati

Prekinuta je sjednica Gradskog vijeća Mostar. Nastavak je u ponedjeljak u 16 sati. Nakon što je prije dva dana obavljen prvi krug glasanja za mostarskog gradonačelnika, u kome su najviše glasova dobili Mario Kordić (HDZ BiH) i Zlatko Guzin (Koalicija za Mostar), danas se trebao obavit...

Drugi nastavak konstituirajuće sjednice Gradskog vijeća Mostara prekinut je na samom početku, te ni danas ovaj grad nije dobio novog gradonačelnika.

Nakon što je utvrđeno da su svi vijećnici prisutni, te potvrđena Komisija za izbor i imenovanje izglasana u srijedu, vijećnica Irma Baralija zatražila je pauzu od deset minuta kako bi se obavile konsultacije o danas obznanjenom prijedlogu o mogućoj rotaciji trojice gradonačelnika, čemu se usprotivio predsjedavajući Ivan Zelenika, ali na kraju ipak pristao. 

Pauza je potrajala mnogo duže od predviđenih deset minuta, tačnije cijeli sat, a nakon što su se vijećnici vratili na svoja mjesta, ponovo je Baralija izašla za govornicu i zatražila prekid sjednice, te nastavak u ponedjeljak, 15. februara od 16 sati.

Sa 34 glasa “za“ sjednica je prekinuta, te je potvrđeno da je treći nastavak zakazan za ponedjeljak. Tog dana bi se trebalo raspravljati i o odluci o privremenom finansiranju Grada Mostara.

federalna.ba

Bakir Izetbegović Mostar Gradsko vijeće Mostar
Dan nezavisnosti BiH Dan neovisnosti BiH BiH Bakir Izetbegović SDA
0 28.02.2021 12:43
dijete djeca Mostar BiH pletena hobotnica
0 28.02.2021 11:46
Bakir Izetbegović Dan nezavisnosti BiH Dom naroda PSBiH
0 28.02.2021 09:10
Mostar prosjačenje Federalni radio
0 27.02.2021 21:05