Rowland: Razlog incidenta bio je rasne prirode
(Izvor: David Fisher/Rex/Shutterstock)

Rowland: Razlog incidenta bio je rasne prirode

Kelly Rowland, pjevačica Destiny’s Child koja je nakon toga imala uspješnu glumačku i solo pjevačku karijeru, osvrnula se na incident koji je dobio veliki publicitet na filmskom festivalu u Cannesu, a tokom kojeg se posvađala s voditeljicom festivala, sugerirajući da je bila rasno profilirana.

Rowland je u utorak prisustvovala premijeri filma Catherine Deneuve Marcello Mio, gdje se smiješila i mahala fanovima i fotografima na crvenom tepihu. Potom su je dvije hostese odvele uz stepenice, ograđujući rukama prostor oko nje. Rowland se okrenula prema jednoj od njih i oštro joj se obratila mašući ispruženim prstom.

Govoreći za Associated Press, Rowland je u četvrtak rekla: “Imam granicu, i držim se tih granica, i to je to. A bilo je i drugih žena koje su bile na tom tepihu koje nisu baš izgledale kao ja, a nisu ih grdili, gurali ili im rekli da siđu. Ostala sam pri svom, a ona je osjećala da mora ostati pri svome, ali ja sam ostala pri svom.” Rowland je postala međunarodno poznata kao član Destiny’s Childa, snimivši pet studijskih albuma uključujući Survivor koji je bio na vrhu američkih i britanskih ljestvica. Mimo grupe postigla je niz uspjeha kao solo umjetnica, uključujući Nelly duet Dilemma i David Guetta suradnju When Love Takes Over, obje su bile broj 1 u Velikoj Britaniji.

Također ima glumačku karijeru na velikom platnu koja seže 2003. i horor Freddy protiv Jasona. Njena najnovija je glavna uloga u Netflixovom trileru Mea Culpa redatelja Tylera Perryja, objavljenom u februaru.

Rowland se od tada pojavila na drugim događanjima u Cannesu ove godine, uključujući gala večer fondacije za istraživanje side amfAR i na premijeri nove adaptacije Grofa Monte Crista.

federalna.ba/The Guardian

Kelly Rowland Cannes
Čovjek koji nije mogao šutjeti Nebojša Slijepčević Štrpci zločin u Štrpcima Cannes Filmski festival u Cannesu
0 25.05.2024 23:24
Volodymyr Zelensky Cannes festival
0 18.05.2022 08:59