"Ring": ko pruži naučni dokaz o vanzemaljcima dobija milion dolara
(Izvor: Ilustracija)

"Ring": ko pruži naučni dokaz o vanzemaljcima dobija milion dolara

"Ring", američka firma u vlasništvu kompanije "Amazon", nudi milion dolara nagrade svakome ko može da pruži naučne dokaze o stvarnom vanzemaljskom obliku života. "Ring" navodi da je rok za "podnošenje prijava" 3. novembar ove godine, a tim pod nazivom "Stručnjak za svemir i vanzemaljce" biće zadužen da pažljivo pregleda sve što stigne.

Pozadina navedene inicijative je "poplava" video-zapisa koji kruže internetom, a za koje se tvrdi da prikazuju vanzemaljske aktivnosti. Da bi učestvovali u takmičenju, prijavljene osobe moraju biti državljani SAD i stariji od 18 godina. Postoje dva različita načina za učešće. Prvi uključuje podnošenje naučnog dokaza snimljenog uređajem "Ring", koji dokumentuje vanzemaljca.

Druga opcija omogućuje akterima da pošalju video-zapis u trajanju do jedne minute, koji prikazuje nekoga ili nešto što je povezano sa vanzemaljcima. Kod druge opcije podstiču se i kreativni i duhoviti prikazi, čak i ako uključuju vještačka pomagala, kao što su kostimi, šminka, rekviziti, kompjuteri itd.

Takvi nenaučni prilozi biće ocjenjivani na osnovu kreativnosti, vizuelne privlačnosti i humora. Ako neka osoba zaista iznese nepobitni dokaz o vanzemaljskoj aktivnosti, biće nagrađena glavnom nagradom - anuitetom od 50.000 dolara godišnje u periodu od idućih 20 godina, odnosno ukupno milion dolara.

Kako navodi Daily Mail", "Ringova" kamera je u julu snimila incident koji je podstakao nagađanja o invaziji vanzemaljaca. U Gretni, odmah preko rijeke Mississippi kod New Orleansa, svijetla smaragdna kugla prošarala je nebo u 4:30 ujutro 14. jula, što je dokumentovano u snimku dugom 17 sekundi.

Dok su neki na društvenim mrežama odbacili snimljeni događaj kao - meteor, mnogi su ostali uvjereni da je riječ o vanzemaljskom susretu.

federalna.ba/Srna

Amazon dokaz vanzemaljci nagrada