Reper Sean 'Diddy' Combs optužen za silovanje u novoj tužbi
(Izvor: Getty Images)

Reper Sean 'Diddy' Combs optužen za silovanje u novoj tužbi

Rap mogula Seana "Diddyja" Combsa tuži žena koja tvrdi da ju je drogirao i seksualno napao 1991. godine. U tužbi u koju je BBC imao uvid, tužilac kaže da se napad dogodio tokom sastanka sa reperom. Combs se nedavno nagodio u tužbi za seksualni napad koju je podnijela R&B pjevačica i bivša partnerica Casandra "Cassie" Ventura.

Predstavnik repera nazvao je najnovije optužbe "izmišljenim i nevjerodostojnim". "Ovo je čisti pokušaj da se dođe do novca i ništa više", rekao je portparol u izjavi za BBC u četvrtak.

U tužbi Joi Dickerson-Neal kaže da je upoznala Combsa - koji je također bio poznat pod umjetničkim imenom Puff Daddy i P Diddy - preko poznanika. Takođe se pojavila u jednom od njegovih muzičkih spotova.

Prema optužbi, 3. januara 1991. ona je "nevoljko" pristala da se sastane sa Combsom u restoranu u Harlemu u kojem je radila, a on je "nagovarao da mu pravi društvo dok u gradu obavlja neke stvari". Tvrdi da je tada drogirana od strane repera "što je rezultiralo time da je bila u fizičkom stanju u kojem nije mogla samostalno stajati ili hodati".

Kasnije ju je odvezao do mjesta gdje je boravio, gdje ju je, navodi se u tužbi, seksualno napao. Kaže da je kasnije saznala da je tajno snimio susret i pokazao ga većem broju ljudi.

U tužbi se opisuje kako joj je se nakon navodnog napada život promijenio - borila se sa problemima svog mentalnog zdravlja i ubrzo napustila fakultet.

Tužba je uslijedila nekoliko sati prije nego što je 24. novembra okončan njujorški zakon o preživjelim odraslim osobama - koji omogućava navodnim žrtvama seksualnih zločina da tuže počinitelja nakon isteka roka zastare. "Naša klijentica nije mogla izbjeći kontinuirani utjecaj štete koju joj je Combs nanio prije mnogo godina", rekao je Jonathan Goldhirsch, jedan od advokata, "Pomoću Zakona o preživjelim odraslim osobama, ona može iskoristiti svoje mogućnosti na sudovima i konačno potraži pravdu."

Predstavnik Combsa je kazao: "Ova tužba u posljednjem trenutku primjer je kako se jedan dobronamjerni zakon može zloupotrijebiti. 32 godine stara priča gospođe Dickerson je izmišljena i nije vjerodostojna."

Ovo je druga tužba za seksualni napad pokrenuta protiv Combsa ovog mjeseca.

Podsjećamo, njegova bivša partnerica Ventura optužila ga je za silovanje i seksualnu trgovinu u saveznoj tužbi pokrenutoj prošle sedmice. Navela je da ju je silovao i tukao više od 10 godina, od perioda kada je ona imala 19, a on 37 godina. Njih dvoje su postigli nagodbu dan nakon podnošenja tužbe.

Combs je negirao Venturine tvrdnje, dok je njegov advokat  rekao da odluka o nagodbi nije priznavanje nedjela.

federalna.ba/BBC

Sean Diddy Combs optužba silovanje
policija Norveška optužba atletika
0 29.04.2024 10:58
Premier liga silovanje
0 24.04.2024 11:54
Sean Diddy Combs pretresi
0 26.03.2024 08:30
Argentina fudbaleri suđenje silovanje
0 19.03.2024 10:40