Producenti "Krune" obećali da se u seriji Dianina smrt prikazuje delikatno

Producenti "Krune" obećali da se u seriji Dianina smrt prikazuje delikatno

Tvorci serije "Kruna (The Crown)" rekli su da je smrt princeze Diane "delikatno" i sa osjetljivošću prikazana u predstojećoj posljednjoj sezoni drame. Izvršna producentica Suzanne Mackie rekla je tokom TV festivala u Edinburghu: „Serija bi mogla biti velika i bučna, ali mi nismo. Mi smo promišljeni ljudi i osjetljivi ljudi."

Netflixov hit se ranije suočio s kritikama zbog svog pristupa historijskoj tačnosti serije. Očekuje se da šesta sezona stigne kasnije ove godine.

Serija će biti završena šestom sezonom nakon što priču o kraljevskoj porodici prenese u godine nakon smrti Diane, koja je izgubila život u saobraćajnoj nesreći u Parizu 1997. u dobi od 36 godina.

"Postojao je veoma, veoma oprezan, dug, dug, dug razgovor o tome kako to radimo - i nadam se, znate, publika će to na kraju procijeniti, ali mislim da je to delikatno, promišljeno rekreirano", rekla je Mackie . Dianu u posljednje dvije sezone igra Elizabeth Debicki, koja je "izvanredna glumica", dodala je. "Bila je tako promišljena, pažljiva i voljela je Dianu. Tako da je postojalo ogromno poštovanje svih nas. Nadam se da je to očigledno kada to vidite", rekla je.

Ulogu princeze Diane ranije je igrala Emma Corrin.

Andy Harries, još jedan izvršni producent Krune, upitan je da li je smrt kraljice na bilo koji način utjecala na seriju. „Mislim da je smrt Njenog Veličanstva nesumnjivo uticala na sve nas, a posebno na pisca Petera Morgana“, odgovorio je on.

"Nije suštinski promijenilo, ali i jeste na neki način i kada to vidite, mislim da ćete razumjeti na šta mislim."

Mackie je izjavila da joj je Morgan rekao da je serija ustvari "ljubavno pismo kraljici".

Kruna se počela emitovati 2016. godine, a završit će se kada na Netflixu bude objavljena šesta sezona kasnije ove godine.

federalna.ba/BBC

Kruna serija princeza Diana
Alen Drljević Selma Alispahić serija
0 03.11.2023 09:44
princeza Diana džemper aukcija
0 15.09.2023 07:43
crveni džemper aukcija princeza Diana
0 17.07.2023 14:08
Robert De Niro serija Bobby Meritorious
0 05.04.2023 09:19