Priča o glamočkom vrtiću 'Leptirići' koja razbija predrasude

Glamočki dječji vrtić „Leptirići“ već dulje vrijeme nije slučaj nego lijepa priča koja se razvija iz dana u dan. Podsjetimo, ranije smo pratili kako je zbog diskriminacije časna sestra Janja Martina Katović vodila pravnu bitku s općinskim vlastima koje je nisu htjele imenovati ravnateljicom zbog redovničke odore.

Premda Općina Glamoč, sukladno konačnoj presudi, ravnateljici i djelatnicama vrtića još nije isplatila sve zaostale plaće, s dolaskom Nebojše Radivojše na poziciju načelnika za vrtić su došla neka bolja vremena.

- Čovjek nas podržava maksimalno koliko može u granicama svojih mogućnosti, važna mu je ova ustanova. U konačnici, njegovo dijete je bilo u ovoj ustanovi i on zna kako ova ustanova funkcionira tako da imam sve riječi hvale za njega – ističe časna sestra Janja Martina Katović, ravnateljica JU Dječji vrtić „Leptirići“ Glamoč.

- Nije moje da se hvalim, ali evo, zauzeli smo stav da pokušavamo rješavati stvar po stvar i slagati stvari na svoje mjesto. U prošlom vremenu bilo je zaista puno problema, ovu opštinu su pratile razne blokade priča Radivojša.

A sada će zajedno rekonstruirati i krovište, jer je vrtić za taj projekt od Vlade Republike Hrvatske dobio 80.000 kuna.

- I još jedna dobra strana općinskog načelnika kad sam bila u toj fazi, onda su me pitali iz Zagreba postoji li mogućnost sufinanciranja lokalne zajednice i gospodin Radivojša je pristao, tako da će on sufinacirat razliku da odmah uradimo krov u cjelini – naglašava ravnateljica.

Nakon ručka mališani su nam pokazali što znaju… Mlađi se spremili za spavanje, a stariji oprali zubiće prije male škole. I njima i njihovim roditeljima vrtić puno znači.

- Ovakva jedna ustanova koja radi zaista kvalitetno, koja radi s djecom na profesionalan način, znači jako puno – ističe roditelj Blaženko Soldat.

Kada djeca završe s predškolskim odgojem na poklon dobivaju svoje profile koje časna sestra Martina strpljivo izrezuje i ponavlja sve dok taj profil u potpunosti ne odgovara djetetu koje predstavlja.

federalna.ba/Željka Mihaljević

Glamoč JU Dječji vrtić „Leptirići“
snijeg Drvar Bosansko Grahovo Glamoč
0 05.11.2022 15:14
Krumpirijada Glamoč
0 22.10.2022 20:09
Drvar Bosansko Grahovo Glamoč liječenje
0 29.09.2022 15:14