Objavljen natječaj za nagradu "Mak Dizdar" 2023

Objavljen natječaj za nagradu "Mak Dizdar" 2023

Festival kulture "Slovo Gorčina" objavio je natječaj za dodjelu književne nagrade ''Mak Dizdar'' za prvu neobjavljenu zbirku poezije mladom pjesniku/mladoj pjesnikinji u 2023. godini, a rok za dostavu rukopisa je 4. lipnja.

Pravo sudjelovanja na natječaju imaju autori i autorice do 35 godina starosti, koji pišu na bosanskom, crnogorskom, hrvatskom ili srpskom jeziku i nemaju objavljenu zbirku pjesama.

Rukopisi trebaju predstavljati spisateljsku cjelinu, pogodnu za objavljivanje u formi samostalne zbirke pjesama. Izuzev navedenog, obim zbirke nije relevantan kriterij. Rukopisi se dostavljaju elektronskim putem, u pdf formatu, učitavanjem dokumenta u elektronski obrazac na dnu dokumenta objavljenog na: https://prijave.slovogorcina.ba/konkurs/, priopćeno je s Festivala culture Slovo Gorčina. Također, navode kako rukopisi ne smiju sadržavati ime i prezime autora ili druge elemente koji identificiraju autora, te da naziv datoteke rukopisa mora biti identičan naslovu rukopisa.

Proglašenje pobjednika natječaja i dodjela nagrade ''Mak Dizdar'' održat će se u sklopu festivala, koji se ove godine održava od 28. - 30. srpnja u Stocu.

Autori najboljih 10 rukopisa će biti pozvani da budu gosti festivala i sudjeluju u brojnim književnim i drugim festivalskim programima.

Za prva tri mjesta osigurane su i nagrade, pa će tako pobjednik natječaja dobiti 500 eura, statuetu Gorčina te će mu se zbirkae pjesama objaviti u partnerstvu s izdavačkom kućom Buybook iz Sarajeva. Druga nagrada je vrijedna 250 erua, a treća 150 eura.

federalna.ba/Fena

Mak Dizdar natječaj Slovo Gorčina