Memišević: Činimo sve kako bi akciju 'Kurbani 2024' pripremili na najbolji mogući način
(Izvor: Fena/Agencija MINA)

Memišević: Činimo sve kako bi akciju 'Kurbani 2024' pripremili na najbolji mogući način

Voditelj Odjela za kurbane Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Bilal Memišević izjavio je da se provode sve potrebne aktivnosti, kao i prethodnih godina, kako bi akcija "Kurbani 2024“ bila uspješno realizirana.

-Odjel za kurbane činio je i čini sve potrebne napore kako bi akciju pripremili na najbolji mogući način. U svakodnevnoj smo komunikaciji sa našim dobavljačima, s klaoničarima sa kojima smo ugovorili ovu vrstu posla, s prerađivačima, sa onima koji će se brinuti o kurbanskim kožicama. Sve smo animirali, u kontaktu smo s našim medžlisima, krovnim organizacijama Islamske zajednice u dijaspori, i nadamo se da će ovogodišnja akcija, njeni rezultati, uz Božiju pomoć, prevazići sve one prethodne koje su također bile uspješne - izjavio je Memišević.

Kroz akciju "Kurbani 2024“ nadležne institucije Islamske zajednice će izvršiti organizirani otkup i osigurati kurbane za humanitarne potrebe i potrebe obrazovnih institucija u našoj zemlji, po jedinstvenoj cijeni od 490,00 KM.

Memišević je kazao da Islamska zajednica stoji na raspolaganju svima onima koji još nisu donijeli odluku gdje i kome da povjere realizaciju svog kurbana.

Kurbansko meso se dijeli najpotrebnijim, a osim povratnicima i socijalno ugroženim u povratničkim dijelovima Bosne i Hercegovine, kurbansko meso stiže i do različitih institucija.

U toku samog Bajrama veliki dio mesa se raspodijeli različitim ustanovama socijalnog, humanitarnog, zdravstvenog i obrazovnog karaktera. Osim jednokratnih podjela, Islamska zajednica tokom cijele godine vrši podjelu i prerađenog mesa ustanovama i pojedincima u stanju potrebe, saopćeno je iz agencije Mina.

federalna.ba/Fena

Islamska zajednica BiH
Islamska zajednica BiH
0 03.06.2024 21:21
Arnaudija džamija Milorad Dodik Draško Stanivuković Islamska zajednica BiH
0 07.05.2024 12:28
Islamska zajednica BiH genocid u Srebrenici NSRS
0 18.04.2024 21:40
Islamska zajednica BiH Pojas Gaze humanitarna pomoć
0 14.04.2024 18:17