Grude, Drinovci i Mostar domaćini dva najprestižnija biciklistička događaja

Dva najprestižnija događaja u ovoj godini se sele u Hercegovinu, gdje će u subotu 19.6.2021. imati utrku Državnog prvenstva u Kronometru koja je planirana u Mostaru i to na dionici "Južna obilaznica Mostara", dok je cestovna utrka Državnog prvenstva u dužini od 100km planirana da se održi na lokalitetu Gruda i Drinovaca.
Organizator Državnog prvenstva je Biciklistički savez Bosne i Hercegovine zajedno sa biciklističkim klubovima: BK Mostar i HBK Drinovci.
Uveliko pripremaju organizaciju Državnog prvenstva u Hercegovini koje će se održati od 19. do 20. lipnja i najavljuju brojne manifestacije koje promoviraju biciklizam i sport u Bosni i Hercegovini.
Naravno, bitno je i naglasiti da se i Državno prvenstvo u brdskom biciklizmu u XCO disciplini ove godine održava u Hercegovini, točnije Trebinju i lokalni klub iz Trebinja, BK "Vučji Zub" zajedno sa gradom Trebinjom se prihvatio organizacije ovog veoma bitnog događaja za Bosnu i Hercegovinu.
 Planirano je da Mostar bude domaćih Državnog prvenstva u Kronometru koji će se održati na lokalitetu "Južne obilaznice Mostara", dok će Grude i Drinovci ugostiti cestovnu utrku Državnog prvenstva u dužini od 100km. Na oba ova događaja nastupiti će najbolji sportaši Bosne i Hercegovine, te će upravo Hercegovina odlučiti o nositelju naslova Državnog prvaka, kao i tome tko će osvojiti vrijedne UCI bodove u borbi za odlazak na Olimpijske igre.
Napomenimo, Hercegovina trenutno glasi za najrazvijeniju cikloturističku regiju sa ponudom od 2.000km cikloturističkih staza, te se upravo ovdje pod okriljem lokalnih klubova održavaju neki od najkvalitetnijih biciklističkih događaja, poput Blidinje BIKE Festival koji se održava i ove godine u mjesecu srpnju na lokalitetu Parka prirode Blidinje.
Svi ovi događaji promoviraju Hercegovinu i njene turističke kapacitete, a vjerujemo kako će nakon ove korona pandemije doći i prvi turisti te doći rezultati rada i ulaganja.

Govori Robert Glavaš , Biciklistički klub Drinovci.
( Dunja Jelovac )

radio Federalni radio Radio Federacije BiH Otvoreni program
sport Federalni radio Radio Federacije BiH
0 27.07.2021 22:51
Federalni radio Radio Federacije BiH
0 27.07.2021 17:54
Selmo Cikotić Aleksandar Vulin Federalni radio Radio Federacije BiH
0 27.07.2021 17:52
Zastupnički dom Predstavnički dom Parlament FBiH Federalni radio Radio Federacije BiH
0 27.07.2021 17:51
Mostar Federalni radio Radio Federacije BiH
0 27.07.2021 17:49
Nusmir Muharemović Federalni radio Radio Federacije BiH
0 27.07.2021 16:44