Džafić: Sreća je najbitniji faktor u današnjem fudbalu

Takmičenje u Premijer ligi BiH u fudbalu nastavlja se posljednjeg vikenda u februaru. Između ostalih, Fudbalski klub Sloboda dočekuje drugoplasiranu ekipu Tuzla Cityja. Jedna od bitnih karika u igri Tuzla Cityja zasigurno je Adnan Džafić.

Kaže da je kao jedan od najboljih juniora BiH prebačen u prvi tim visočke Bosne gdje je odigrao cijelu sezonu.

"Jedna od menadžera u to vrijeme me odveo u Češku gdje sam se zadržao više od deset godina. Tada sam imao nepunih 19 godina. U početku je bilo jako teško jer sam bio jedini Balkanac. Dok nisam naučio jezik i sve ostalo stvarno je bilo jako teško. Čovjek se nekako prilagodi toj sredini i bude lakše."

Navodi da je sa Zlinom igrao Evropsku ligu, grupnu fazu gdje su imali jako zvučne protivnike.

"Više je faktora presudilo da se vratim u BiH. Uvijek sam htio da se vratim ovdje, da probam Prvu ligu jer nisam nikad prije igrao. Prijatelji su mi govorili da bi htjeli više utakmica da vide uživo i kao glavno faktor sigurno su bili moji roditelji kojima sam htio da budem malo bliže poslije toliko godina."

Džafić ističe da je prve godine u Tuzla Cityju ostao malo ispod svojih očekivanja.

"Dok sam se navikao na drugu ligu, drugu sredinu, malo i lošije terene, ali mislim da sada to ide kako treba."

Smatra da je infrastruktura u Češkoj 20 godina ispred bh. stadiona.

"Ove godine sam zadovoljan. Zadovoljan sam i drugim mjestom iako smo izgubili par bodova bezveze. Ali to je fudbal."

Naglašava da bi htio nastaviti igrati kao u prvom dijelu sezonu.

"Uvijek stavljam ciljeve kluba ispred svojih. Jako mi je drago što mogu dati doprinos ekipi. Ciljevi su jasni da hoćemo da se domognemo Evrope. Volio bih da idemo iz utakmice u utakmicu sa nekom ozbiljnošću i čvrstoćom da pobjeđujemo."

"Mislim da su trud i rad u današnje vrijeme jako bitni. Možda bitniji faktor u današnjem fudbalu je sreća u datom trenutku da dođu ispravni ljudi da gledaju utakmicu i može se karijera negdje drugo nastaviti", zaključio je Džafić.

federalna.ba

Adnan Džafić
Adnan Džafić FK Sarajevo
0 21.06.2022 16:31
Adnan Džafić FK Tuzla City
0 30.05.2022 16:33