Adnan Džafić karijeru nastavlja van granica BiH

Adnan Džafić karijeru nastavlja van granica BiH

Jedan od najboljih igrača FK Tuzla City i ponajbolji fudbaler Premijer lige BiH Adnan Džafić u narednoj sezoni neće nositi dres kluba u kojem je proveo dvije godine.

Podsjetimo, Adnan je u FK Tuzla City došao iz Češke u ljeto 2020. godine, a sada je očito došlo vrijeme da karijeru gradi negdje drugo i još više napreduje.

Kako smo saznali Adnan još nije donio konačnu odluku, ali potvrđeno nam je da iako na stolu ima nekoliko ponuda bh. premijerligaša koji ga žele imati u svom timu, on će se izgleda na kraju opredijeliti angažman izvan BiH.

Naime, nekoliko klubova van granica naše zemlje pokazalo je interes za usluge ovog izuzetno dobrog fudbalera, koji je bio jedan od glavnih kreatora igre FK Tuzla City, kluba koji je prvi put u historiji izborio plasman na evropsku scenu.

Džafić koji igra na poziciji ofanzivnog veznog, a po potrebi se dobro snalazi i na pozicijama krila je samo u protekloj sezoni postigao dvanaest pogodaka i devet puta asistirao, što ga svrstalo u zvanični vrh ljestvice najboljih fudbalera na našim prostorima.

Adnan Džafić je i najbolji na još jednom polju, i to po izboru kolega fudbalera i bh. trenera, a čast da uđe u ''Kristalnih 11'' na tradicionalnoj manifestaciji koju organizira Sindikat profesionalnih fudbalera BiH, imao je nedavno u sarajevskoj Vijećnici.

Ovaj fudbaler je inače, karijeru započeo u visočkoj Bosni 2010. godine, bio je i član mlade reprezentacije BiH, odakle odlazi u Češku, gdje je igrao za nekolicinu tamošnjih klubova, do povratka u BiH.

Ostaće upisan u historiji bh. fudbala i kao prvi Visočanin koji je igrao grupnu fazu UEFA lige sa ekipom češkog prvoligaša Zlina, i to 14. septembra 2017. godine.

federalna.ba/Dino Durmić

Adnan Džafić
Adnan Džafić FK Sarajevo
0 21.06.2022 16:31