Dragi Jovo, hvala ti za sve!

Povodom smrti Jovana Divjaka, bivšeg generala Armije Republike Bosne i Hercegovine i  direktora Udruženja Obrazovanje gradi BiH, večeras je upriličena projekcija na sarajevskoj Vijećnici, javlja Anadolu Agency (AA).

Dan žalosti 13. aprila zbog smrti Jovana Divjaka

Povodom smrti Jovana Divjaka, bivšeg generala Armije Republike Bosne i Hercegovine, Vlada Kantona Sarajevo danas je donijela odluku kojom se utorak, 13. april, proglašava Danom žalosti u Kantonu Sarajevo, javlja Anadolu Agency (AA). U saopštenju iz Vlade KS navode da će tog dana...

"Dragi Jovo, hvala ti za sve!" pisalo je večeras uz fotografiju Jovana Divjaka na projekciji održanoj na inicijativu gradonačelnice Sarajeva Benjamine Karić.

Na ovaj način glavni grad Bosne i Hercegovine želio je simbolično odati počast Divjaku na svemu što je uradio tokom života za grad i državu.

Mostarci odali počast Jovanu Divjaku: "Generale, počivaj u miru..."

Građani Mostara odali su počast jučer preminulom bivšem generalu Armije Republike Bosne i Hercegovine Jovanu Divjaku, tako što su na Starom mostu postavili transparent na kojem piše "Generale, počivaj u miru...". Transparent koji su izradili nepoznati autori simbolično je postav...

Gradonačelnica Karić je na društvenim mrežama napisala da je general Divjak simbol herojske odbrane Sarajeva u periodu od 1992. do 1995. godine.

"U godinama koje su uslijedile nakon agresije na BiH, kroz Udruženje Obrazovanje gradi BiH pomogao je mnogima, prije svega djeci poginulih boraca i ostalim ugroženim kategorijama. Bio je prvi nosilac najvišeg francuskog ordena, Legije časti, iz Bosne i Hercegovine. U ime Grada Sarajeva i svoje lično ime, upućujem iskreno saučešće porodici i prijateljima", navela je Benjamina Karić.

General dječačkog osmijeha

U 84. godini napustio nas je general Armije Republike BiH Jovan Divjak. Rođen je u Beogradu, gdje je završio 12. klasu Vojne akademije, kurs za komandanta bataljona, Komandno-štabnu akademiju i Ratnu školu. Početak agresije zatekao ga je kao oficira u štabu TO BiH. Tu je...

Iz Udruženja Obrazovanje gradi BiH objavili su da će se komemoracija Jovanu Divjaku održati u utorak u 11 časova u Narodnom pozorištu u Sarajevu, dok će sahrana biti obavljena isti dan u 14 časova na gradskom groblju Bare.

Jovan Divjak, bivši general Armije RBiH, preminuo je u četvrtak u Sarajevu u 84. godini, nakon duge i teške bolesti.

federalna.ba/AA

Jovan Divjak
Dobrovoljačka Dobrovoljačka ulica Jovan Divjak Ejup Ganić
0 03.05.2022 20:13
Ne pucaj! Jovan Divjak
0 08.04.2022 19:49
Jovan Divjak sahrana
0 13.04.2021 14:56
Jovan Divjak komemoracija
0 13.04.2021 12:44
Dan žalosti Jovan Divjak
0 13.04.2021 08:45