Diddy priznao da je pretukao bivšu djevojku: 'Preuzimam punu odgovornost'
(Izvor: EPA/ERIK S. LESSER)

Diddy priznao da je pretukao bivšu djevojku: 'Preuzimam punu odgovornost'

Rap mogul Sean “Diddy” Combs priznao je u video poruci da je šakama i nogama udarao svoju bivšu djevojku 2016. u hodniku hotela nakon što je CNN objavio snimku napada, rekavši da mu je “istinski žao” i da su njegovi postupci “ neoprostivi”.

“Preuzimam punu odgovornost za svoje postupke u tom videu. Tada sam se gadio sam sebi kad sam to napravio. Sada sam zgrožen", rekao je u video izjavi, objavljenoj u nedjelju na Instagramu i Facebooku.

U petak je CNN prikazao snimke Combsa, koji ogrnut bijelim peškirom šakama i nogama udara Cassie, R&B pjevačicu koja je u to vrijeme bila njegova štićenica i dugogodišnja djevojka. Na snimci se također vidi kako Combs gura i vuče Cassie, te baca vazu u njenom smjeru.

Cassie, čije je službeno ime Cassandra Ventura, tužila je Combsa u novembru zbog, kako je rekla, godina seksualnog, fizičkog i emocionalnog zlostavljanja. Parnica je riješena sljedeći dan, bez priznanja odgovornosti, ali je potaknula intenzivno ispitivanje Combsa, s još nekoliko građanskih tužbi podnesenih sljedećih mjeseci, zajedno s federalnom kriminalnom istragom o trgovini ljudima u svrhu seksualne eksploatacije koja je dovela do pretresa Combsovih vila u Los Angeles i Miamiju.

Negirao je navode iz tužbi i nije priveden u raciji niti imenovan kao meta istrage, dodavši tada da je surađivao s vlastima i da nije bilo utvrđene kaznene ili građanske odgovornosti, nazvavši istragu "vještičjim" lovom na temelju neosnovanih optužbi iznesenih u građanskim parnicama”.

“Tako je teško razmišljati o najmračnijim vremenima u vašem životu, ali ponekad to morate učiniti”, kaže Diddy na videu. Dodaje: “Bio sam zgrožen tada kad sam to napravio. Sad mi se gadi. Otišao sam i potražio stručnu pomoć. Počeo sam ići na terapiju, ići na rehabilitaciju. Molio sam Boga za njegovu milost i milost. Žao mi je. Ali ja sam posvećen biti bolji čovjek svakim danom. Ne tražim oprost. Iskreno mi je žao.”

Videozapis sigurnosne kamere od 5. marta 2016. vrlo je sličan opisu incidenta u hotelu InterContinental u četvrti Century City u Los Angelesu iz Venturine tužbe.

U tužbi se navodi da je Combs platio hotelu 50.000 dolara za sigurnosni video neposredno nakon incidenta. Ni on ni njegovi predstavnici nisu se pozabavili tom konkretnom optužbom. CNN nije rekao kako je došao do snimke. U petak je Douglas Wigdor, Cassien odvjetnik, osudio postupke sa videa, rekavši: “Potresan video samo je dodatno potvrdio uznemirujuće i predatorsko ponašanje gospodina Combsa. Riječi ne mogu opisati hrabrost i snagu koju je gospođa Ventura pokazala istupajući kako bi ovo iznijela u javnost.”

U međuvremenu, Cassien suprug Alex Fine objavio je na Instagramu izjavu pod naslovom Pismo ženama i djeci u kojoj je rekao: "Muškarci koji tuku žene nisu muškarci."

“Muškarci koji to omogućuju i štite te ljude nisu muškarci. Kao muškarci, nasilje nad ženama ne bi trebalo biti neizbježno, provjerite svoju braću, svoje prijatelje i svoju porodicu... Svim preživjelima, pronađite muškarce i žene koji pomažu i vole. Za sve preživjele, vaše priče su stvarne i ljudi vam vjeruju,” nastavio je Fine.

Nakon objave videa, ured okružnog tužitelja Los Angelesa tvrdio je da ne može optužiti Diddyja zbog vremena koje je prošlo od incidenta.

"Ako se opisano ponašanje dogodilo 2016., nažalost ne bismo mogli podići optužnicu jer bi se ponašanje dogodilo izvan vremenskog okvira u kojem se kazneno djelo napada može procesuirati", rečeno je.

“Od danas, organi za provođenje zakona nisu predstavili slučaj povezan s napadom prikazanim u videu protiv Combsa, ali potičemo svakoga ko je bio žrtva ili svjedok zločina da to prijavi policiji ili se obrati našem Uredu za usluge žrtvama,” dodaje se. Od nedjelje se činilo da se web stranica Diddyjeve modne linije Sean John ne radi, a na web stranici sean.john.com stoji da je "u izradi".

Internetske arhive koje je pregledao Daily Beast pokazale su da je do uklanjanja web stranice došlo između 3. i 18. maja. Čini se da je tvrtka također neaktivna drugdje na internetu. Njegova instagram stranica sadrži nula postova. Umjesto toga sadrži samo poveznicu na njegovu web stranicu.

federalna.ba/The Guardian

Sean Diddy Combs
Sean Diddy Combs pretresi
0 26.03.2024 08:30
Sean Diddy Combs optužba silovanje
0 24.11.2023 11:19