Crnogorke preokretom u drugom meču savladale odbojkašice BiH

Crnogorke preokretom u drugom meču savladale odbojkašice BiH

U drugom međusobnom prijateljskom susretu, koji se danas igrao u Gradskoj areni "Husejin Smajlović" u Zenici, odbojkašice Bosne i Hercegovine poražene su od Crne Gore s 3:2 u setovima.

Za razliku od sinoćnjeg duela, koji je okončan bez pobjednika 2:2 u setovima (dogovor trenera da igraju samo četiri seta - op.a.), kada su bh. odbojkašice dobile prva dva, a gošće druga dva seta (25:20, 25:17, 11:25 i 24:26), današnji su meč bolje otvorile Crnogorke, koje su prvi set dobile s 25:21.

Drugi set, nakon velike borbe, rezultatom 25:23 dobili su bh. odbojkašice, koje su i treći set dobile s 25:16, čime su bile preokrenule rezultat te su poveli s 2:1.

Gošće su, međutim, u četvrtom setu ponovno zaigrale bolje i povele s 17:5, a do kraja su uspjele i sačuvale prednost te dobile taj set s 25:10, a time i poravnale rezultat u setovima na 2:2.

U odlučujućem, petom setu bolje su bile otvorene odbojkašice BiH te povele s 3:1, ali su gošće preokrenule i povele s 7:4. Do kraja su gošće uglavnom držale ta tri poena prednosti, a onda i povele s 13:8, da bi peti set dobile rezultatom 15:9, i time slavile u ovom meču s ukupnih 3:2 u setovima.

Tim bh. selektora Stevana Ljubičića u Zenici se, od 8. maja, priprema za četiri predstojeća meča Zlatne lige Europske odbojkaške federacije CEV-a, od kojih će prva dva igrati protiv Belgije (27. maja) i Švedske (31. maja).

Uzvratni mečevi na programu su 10. juna (Švedska) i 14. juna (Belgija) u Zenici, gdje će se bh. odbojkašice pripremati sve do polaska u Belgiju.

federalna.ba/Fena

odbojka reprezentacija Crna Gora