Čovjek iz Nebraske veslao preko 60 km u ogromnoj - bundevi

Čovjek iz Nebraske veslao preko 60 km u ogromnoj - bundevi

Stanite u stranu, ultramaratonci: Amerika ima novog sportaša izdržljivosti. On dolazi iz Nebraske i postavio je novi svjetski rekord nakon što je veslao 61 km niz rijeku u ogromnoj, izdubljenoj bundevi koju je sam uzgojio.

Duane Hansen iz Syracuse, Nebraska, završio je svoje putovanje prošle sedmice, navodi se u Facebook objavi iz grada Bellevuea u subotu.

Fotografije na društvenim medijima prikazuju Hansena kako čuči unutar divovske bundeve, koja je težila 383 kg, navedeno je na Facebooku. Dužnosnici su rekli kako je Hansen krenuo niz rijeku Missouri oko 7.30 ujutro i završio svoje putovanje nešto nakon 18.30 sati.

Moglo bi izgledati zabavno - ali ovo ne biste trebali isprobati kod kuće. Čini se da je 11-satno putovanje uzelo fizički danak Hansenu, koji je narančasti brod nazvao Berta. “Otišao sam 61 km niz rijeku, a da nisam ustao u toj bundevi, a koljena me i dalje bole”, rekao je Hansen u videu koji je objavio Reuters. “Vjerojatno neću ovo više pokušati”, dodao je sa smiješkom. "Ako neko obori ovaj rekord, poklonit ću mu se jer bi to značilo da su žilavi", rekao je za Omaha World-Herald dodavši da je izdržao sudare s pješčanim sprudom i stijenom, kao i jaku kišu i hladnoću.

"Pomislio sam, 'Samo ću jače veslati i zagrijati se.' Nisam razmišljao o odustajanju", rekao je. “Prešao sam još sedam, osam kilometara i opet je kišilo. Berta je samo oko 20 cm iznad vodene linije. Nikada u životu nisam obraćao toliko pažnje toliko dugo. Bilo je teško.”

 

Hansen je u objavi na Facebooku opisan kao "dugogodišnji stanovnik Nebraske koji uživa u uzgoju velikih bundeva, tikvica i drugog povrća kao hobija" i bio je inspiriran da obori prethodni rekord nakon što je vidio drugog veslača kako to pokušava. “Čini se kao jedinstven, ako ne i pomalo lud način da se proslavi njegov 60. rođendan, koji je bio jučer”, stoji u objavi.

Hansen je zamolio gradske dužnosnike da svjedoče podvigu kako bi bio priznat u Guinnessovoj knjizi rekorda. Organizacija još nije potvrdila rezultate, navodi Washington Post, ali je potvrdila da će oboriti trenutni rekord za "najduže putovanje brodom od bundeve" koji trenutno drži Rick Swenson, koji je putovao 41,038 km u Grand Forksu, Sjeverna Dakota, 2016.

Bundeve su poznate po svojoj sposobnosti da dosegnu izvanredne veličine, a neke sorte teže preko 900 kg.

federalna.ba/The Guardian

Nebraska veslanje bundeva
SAD bundeva rekord
0 11.10.2022 09:07
Nebraska poplava video
0 10.08.2021 10:46
Josh Swain Nebraska
0 27.04.2021 16:21