Zamjenik gradonačelnika Helsinkija uhvaćen kako ispisuje grafite

Zamjenik gradonačelnika Helsinkija uhvaćen kako ispisuje grafite

Paavo Arhinmäki, zamjenik gradonačelnika Helsinkija i bivši član parlamenta, uhvaćen je kako sprejom ispisuje grafite u željezničkom tunelu prošlog vikenda.

Arhinmäki se ispričao u objavi na Facebooku, ali se i dalje suočava s mogućim pravnim postupkom i pozivima da podnese ostavku i plati štetu.

- Zainteresirao sam se za grafite kao dijete, kao i gotovo svi dječaci mojih godina u Pasili. Uostalom, Pasila je bila kolijevka finskih grafita, postojao je željeznički tunel gdje ste išli vidjeti slike za vrijeme odmora i nakon škole - rekao je Arhinmäki.

- Sada kada u Helsinkiju već 15 godina postoje licencirani zidovi s grafitima, posjećivao sam ih sa svojim starim prijateljima iz djetinjstva kako bih nasumično slikao po njima - kazao je.

Arhinmäki je naveo da postoji "mnogo" mjesta u glavnom gradu Finske na kojima grafiti nisu službeno dopušteni, ali je ustvrdio da to "nikome zapravo i ne smeta".

Političar je, donekle pokušavajući opravdati svoje postupke, tvrdio da su on i neki prijatelji udarili u tunel teretne željezničke pruge na kojoj se nalaze druge slike koje su "stare godinama" i koju posjećuju "jedva koji teretni vlakovi".

Ekipa je završila s bojanjem i čišćenjem limenki s bojom kad su čuli stražare kako viču da "nije vrijedno pokušaja bijega", rekao je političar.

- Čuvari su nas uhvatili bez problema. Razgovarali smo s njima dok smo čekali policiju da dođe i uzme naše podatke - rekao je.

federalna.ba/Fena

zamjenik gradonačelnika Helsinki grafiti
grafiti prijeteće poruke Vrapčići
0 21.11.2023 12:02
Street Arts Festival Mostar Mostar grafiti
0 11.09.2023 15:09
Helsinki Stockholm Sauli Niinisto NATO
0 22.02.2023 18:12
Porsche Bently aerodrom Helsinki
0 23.08.2022 10:58
Neum uvredljivi grafiti grafiti
0 09.07.2022 14:18