Većina puteva u Crnoj Gori nakon više sati odblokirana

Većina puteva u Crnoj Gori nakon više sati odblokirana

Blokade puteva u više gradova Crne Gore uklonjene su nakon više sati i saobraćaj je u većini gradova ponovo uspostavljen, potvrđeno je agenciji Beta.

Građani su blokirali saobraćaj jer im policija nije dozvolila da idu u Podgoricu na protest ispred Vlade zbog usvajanja propisa kojima se olakšava dobijanje crnogorskog državljanstva, ali i brisanja dijela crnogorskih državljana iz registra prebivališta.

Vlada je u međuvremenu saopštila da ti propisi nisu na dnevnom redu današnje sjednice.

Policija im nije dozvolila da prođu jer su na snazi epidemiološke mjere koje podrazumijevaju zabranu međugradskog saobraćaja.

Građani su se danas okupili na Cetinju, Budvi, Baru, Tivtu, Nikšiću, Mojkovcu.

Saobraćaj je ponovo omogućen nešto prije 20 h na Cetinju i u Budvi, dok se građani još nisu razišli u Bogetićima na putu Podgorica Nikšić gdje se danas dogodio incident u kojem je učestvovalo službeno vozilo u kojem je bila kćerka premijera Zdravka Krivokapića.

Nekoliko desetina građana još je okupljeno na Bogetićima i pjevaju pjesmu "Nek cvjeta cvjeće, nek lista gora, dug prema zemlji vraćat se mora".

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Sergej Sekulović dao je nalog unutrašnjoj kontroli da hitno ispita postupanje policijskih službenika koji su bili u blizini službenog vozila Vlade u kome je bila kćerka premijera Zdravka Krivokapića, kada je uletjelo u grupu građana na putu Podgorica - Nikšić.

Podgorički portali objavili su danas snimak incidenta na putu Podgorica Nikšić, kada je grupa građana koja je planirala da prisustvuje protestu ispred Vlade u glavnom gradu pokušala da spriječi prolazak vozila Vlade Crne Gore sjedanjem na haubu.

Na snimku koji objavljuju portali vidi se grupa građana koja se popela na vozilo "mercedes" (PF CG 301), koje pripada sektoru za poslove protokola Generalnog sekretarijata Vlade.

Okupljeni su se popeli na haubu pokušavajući da spriječe kretanje automobila, a kada je službeno vozilo krenulo, odbacilo ih je na trotoar. Povrijeđene su dvije osobe.

federalna.ba/Beta

Crna Gora Zdravko Krivokapić putevi
Crna Gora koronavirus
0 19.04.2021 16:42
Crna Gora SPC Dritan Abazović
0 19.04.2021 00:02
Crna Gora koronavirus
0 17.04.2021 16:20
Crna Gora Covid19
0 16.04.2021 18:31
Crna Gora koronavirus
0 15.04.2021 18:16