Usher i gosti napravili ludnicu na poluvremenu Super Bowla
(Izvor: EFE/JOHN G. MABANGLO)

Usher i gosti napravili ludnicu na poluvremenu Super Bowla

R&B zvijezda Usher je na poluvremenu nedjeljnog Super Bowla izveo spektakularan nastup - uz pomoć will.i.am-a, Alicie Keys, Ludacris... i par rola.

Odricanje od odgovornosti prikazano prije nastupa u šali upozorilo je gledaoce da bi nastup mogao uzrokovati "pjevanje, ples, znojenje, vrtenje i moguće probleme u vezi". Odjeven u potpuno bijelo i okružen energičnim plesačima, Usher je izašao na binu na stadionu Allegiant u Las Vegasu i krenuo pravo u jednu od svojih najpoznatijih pjesama, Caught Up.

Započeo je dinamičan nastup u kojem je itekako iskoristio prednosti svojih plesačkih vještina i pozamaše muzičke liste hitova.

Prije  poluvremena, Usher je priznao da je bio "izazov stisnuti 30 godina u 13 minuta". Odlučio se „ugurati“ što više svojih najprepoznatljivijih pjesama. Nastup je sadržavao i pojavljivanje akrobata i tako brojnog duhačkog orjestra da su na terenu svojim tijelima ispisali "USHER" dok je nastupao.

Neke su pjesme trajale cijelim stihom i refrenom, druge samo nekoliko sekundi. Isječak pjesme obilježio je nastup na prikladan način stihovima: " Spotlight / big stage / 50,000 fans screaming in a rage“ - kao da je želio zakucati veličinu svog Super Bowl showa.

Plesači koji su ga okruživali - nosili su šarenu, na momente neobičnu odjeću, savršeno nadopunjujući centralni nastup i doprinoseći potpunom osjećaju spektakla.

Nakon što je Usher nekoliko pjesama uhvatio svoj groove i ritam, povukao se, samo kako bi svoje mjesto na pozornici ustupio svojoj prvoj gošći, Alicia Keys, koja se pojavila iza jarko crvenog klavira odjevena u odgovarajuću blistavu crvenu odjeću, izvodeći jedan od svojih najvećih hitova If I Ain't Got You.

Par je zatim udružio snage kako bi izveo svoj duet My Boo - što je predstavljalo jedan od najslađih trenutaka u nastupu punom ponovnih okupljanja dok je par radosno rekreirao svoj hit iz 2004. godine.

Nakon što se pjesma približila kraju, Keys napustila scenu, ostale gostujuće zvijezde su počele da nastupaju. Jedna za drugom i prilično brzo.

Producent-reper Jermaine Dupri pridružio se Usheru u Confessions Part II - i potaknuo jedan od noćnih viralnih trendova jer su se neki gledaoci čudili kako njegovo odijelo otkriva njegove gole noge.

Činjenica da su balade bile tako besprekorno uklopljene u klupske hitove, dala je Usheru momente da dođe do daha, kao i da pokaže svoje vokalno umijeće i, što je najvažnije, da skine majicu.

Ali čak i kada je izvodio dva od svojih najpoznatijih sporijih hitova, Burn i U Got It Bad, Usher nije mogao stajati mirno - trzajući tijelom u ritmu i privlačeći pažnju cijelog stadiona.

Tokom izvođenja pjesme Burn, veliki plamen je projektovan na ogromnu kružnu platformu na kojoj je nastupao – što je bio i jedan od vizuelno najupečatljivijih trenutaka noći.

Usherovi drugi gosti bili su H.E.R. - koja je svirala uzbudljiv gitarski solo tokom U Got It Bad prije nego što je krenula s prepoznatljivim riffom Bad Girl dok je Usher nestao radi promjene kostima.

Ponovo se pojavio u svjetlucavoj crno-plavoj odjeći zajedno sa rolerima predstavljajući will.i.am i njhovu OMG - naziv pjesme koji je odrazio reakciju publike.

Usher je ponovo bio na rolama, što je postao viralni vrhunac njegovog nedavnog boravka u Vegasu - impresivno uspijevajući da ne padne.

Jedina mana u inače besprijekornom nastupu na poluvremenu bila je to što je broj kameo pojavljivanja skoro počeo da djeluje protiv pjevača. Iako se priča o saradnji sa Justinom Bieberom nije uspjela ostvariti, Usher je bio gotovo istisnut dok su plesači i zvijezde punili pozornicu.

Lil Jon se pojavio za pomalo nasumičan, ali sasvim dobrodošao zaokret u svoj vlastiti hit Turn Down For What. A njegov dolazak na binu je fanovima učinio jasnim šta slijedi. U vrijeme kada se pojavio harizmatični Ludacris, iščekivanje je bilo na vrhuncu. Trio je krenuo u pulsirajuću izvedbu Usherovog hita koji je ujedno i definirao njegovu karijeru - Yeah!

Pjesma broj jedan širom svijeta sredinom 20-ih i neosporno sjajna, pružila je savršen vrhunac u showu na poluvremenu punom najzanimljivijih događaja.

Usherov set pratili su američka megazvijezda Taylor Swift, reper Jay-Z, holivudski glumac Paul Rudd i bivši košarkaši LeBron i James Shaquille O'Neal.

Nedjeljni nastup nije bio Usherov prvi nastup na Super Bowlu - pjevač se ranije pojavio kao specijalni gost sa Black Eyed Peas-om 2011. godine. Njegov povratak u NFL uslužno se poklapa s izdavanjem njegovog novogg albuma Coming Home, tokom vikenda.

federalna.ba/BBC

Usher Super Bowl
pucnjava Misuri Super Bowl
0 15.02.2024 08:05
Super Bowl najgledaniji program
0 13.02.2024 13:30
Super Bowl
0 29.01.2024 09:25
Kansas City Chiefs Super Bowl
0 13.02.2023 08:42