Učenici OŠ "Hasan Kikić" iz Gračanice stipendirat će 60 djece u Burkini Faso

Učenici OŠ "Hasan Kikić" iz Gračanice stipendirat će 60 djece u Burkini Faso

Učenici Osnovne škole "Hasan Kikić" iz Gračanice, grada u Bosni i Hercegovini, prikupili su 1.800 KM za stipendiranje djece u Burkini Faso, u Africi.

Zahvaljujući zalaganju nastavnica Amire Dautović i Aide Čamdžić kao i velikodušnim donacijama ovih mališana, prikupljen je novac za stipendiranje 60 učenika u ovoj siromašnoj afričkoj zemlji.

Tako je ponovo iz ove škole napravljena snažna lekcija humanosti i primjer kako ispravno odgajati djecu u školskim klupama.

"Ako su ova djeca u dobi osnovnog obrazovanja razvila svijest o pomaganju drugih ljudi, naročito svojih vršnjaka, s ohrabrenjem konstatujemo da još uvijek ima nade za sve nas i da nas u starosti možda povedu ljudi poput njih u bolji i sigurniji napredak. Upućujemo iskrene zahvale za cijeli kolektiv ove škole i pružamo ruku ovim mališanima koji su danas održali lekciju svima nama. Nadamo se da će u budućnosti i druge škole slijediti njihove primjere", saopćeno je iz Međunarodnog foruma solidarnosti - Emmaus.

Akcija prikupljanja sredstava za stipendiranje djece u Burkini Faso traje tokom cijele godine, a zainteresirani građani stipendije u iznosu od 30 KM ili 15 eura mogu uplatiti na žiro račun Udruženja MFS-EMMAUS.

Broj računa za donaciju:

Svrha uplate: Stipendija za Burkinu Faso

Uni Credit Banka

3389002209384239

IBAN: BA39 3383002250449586

SWIFT CODE: UNCRBA 22

Iz udruženja su napomenuli će svakom stipendiranom dijetu iz ovih sredstava biti obezbjeđena i školska užina tokom cijele godine.

federalna.ba/AA

OŠ Hasan Kikić Burkina Faso humanost