videoprilog Azre Bećirović (Dnevnik 2)

U Srebreniku bez incidenata, ali i sa relativno malom izlaznošću

Prijevremeni izbori održani su i u Srebreniku a građani su imali priliku da biraju između Nermina Tursića iz SDA te Adnana Bjelića iz koalicije Ujedinjeni, koju čine NiP, SDP i Naša stranka.

Prijevremeni izbori za gradonačelnika Srebrenika obavljeni su bez incidenata, ali i sa relativno malom izlaznošću građana. Priliku za glasanje, prema broju upisanih birača u Centralnom biračkom spisku BiH za prijevremene izbore u Srebreniku, imalo je oko 39 hiljada građana na 67 biračkih mjesta.

„Sva biračka mjesta su otvorena jutros u 7 sati“ kazao je Rijad Joldić, predsjednik Gradske izborne komisije, te dodao da je u pitanju 67 redovnih biračkih mjesta i jedan mobilni tim.

A stvaranje boljeg i za život ugodnijeg Srebrenika koji ima potencijal da bude jak industrijski centar želja je oba kandidata za gradonačelnika.

„Mora se dodatno raditi na osnaživanju mladih. Kad kažem na osnaživanju, prije svega mislim i na one  mlade koji žele da se samozaposle, koji žele da otvore svoje obrte, koji ne žele da rade u velikim sistemima i imaju dobre ideje i ja se nadam da ću biti u prilici da im pomognem“, poručio je Bjelić.

„Srebrenik mora postati industrijski centar. Mora da bi smo zadržali naše mlade. Srebrenik mora dobiti novu paradignu življenja. Srebrenik mora postati mjesto gdje će se rado dolaziti i ostajati, a ne mjesto odakle će se odlaziti“, istakao je Tursić.

Podsjećamo, prijevremeni izbori za gradonačelnika Srebrenika raspisani su nakon što je Nihad Omerović podnio ostavku na tu funkciju i prihvatio mandat u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

federalna.ba

prijevremeni izbori izbori Srebrenik