U Prigožinovoj vili pronađeni krajnje neobični i bizarni predmeti

Ovako izgleda Prigožinova vila. Fotografije su snimljene tokom pretresa na dan "pobune"

Pronađen je čitav arsenal oružja, a među u najblaže rečeno, neobičnim predmetima pronađen je i ogromni malj sa natpisom "u slučaju važnih pregovora", perike, mnogo novca, privatna soba za molitve, medicinska soba (izgleda kao intenzivna), lažni dokumenti, zlato i još mnogo toga.

Jučer je objavljeno i da je Prigožinu vraćeno 10 milijardi rubalja zaplijenjenih tokom pretresa. Takođe je dobio nazad svoje oružje, uključujući i nagradni pištolj Glock koji je dobio od ministra odbrane Sergeja Šojgua.

Danas je bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko objavio da šef Wagner grupe Jevgenij Prigožin trenutno nije u Bjelorusiji, gdje se nalazio nakon oružane pobune ruske plaćeničke grupe protiv ruske administracije, već u Sankt Peterburgu u Rusiji. "Što se tiče Jevgenija Prigožina, on je u Sankt Peterburgu. Gde je jutros? Možda je otišao u Moskvu, možda negdje drugdje, ali nije na teritoriji Belorusije", rekao je Lukašenko novinarima u glavnom gradu Minsku.

Lukašenko je rekao da ne vidi nikakve rizike za Bjelorusiju ako borci paravojne grupe budu raspoređeni u toj zemlji, dodajući da se oni mogu koristiti za odbranu Bjelorusije.

"Koliko sam informisan, borci, veoma ozbiljni borci Wagnerovog PMC-a, su u svojim stalnim kampovima. Oni su u onim kampovima u koje su smješteni nakon povlačenja sa fronta radi oporavka, liječenja, odmora", rekao je Lukašenko.

federalna.ba

Jevgenij Prigožin vila
Jevgenij Prigožin Vladimir Putin Wagner
0 05.10.2023 22:01
Kremlj Jevgenij Prigožin avionska nesreća
0 30.08.2023 13:02
Jevgenij Prigožin Wagner Rusija
0 29.08.2023 19:36
Jevgenij Prigožin Vladimir Putin sahrana
0 29.08.2023 11:42
Jevgenij Prigožin
0 27.08.2023 13:24