U Mostarski teatar mladih stiglo još jedno značajno priznanje
(Izvor: eMTeeM)

U Mostarski teatar mladih stiglo još jedno značajno priznanje

Značajno priznanje za Mostarski teatar mladih i Centar za dramski odgoj na koncu godine stiglo iz Hrvatskog centra za dramski odgoj iz Zagreba.

Nagrada za trajan doprinos dramskom i kazališnom odgoju, ostvaren višegodišnjim angažiranim stvaralačkim i pedagoškim radom u Mostarskom teatru mladih, ide u ruke umjetničkom rukovodiocu eMTeeM-a Seadu Đuliću.

Nagrada je dodijeljena zbog pokretanja festivala i edukacijskih programa, ostvarivanja različitih oblika suradnje na polju dramske umjetnosti, promoviranja suživota, te povezivanja sa srodnim organizacijama u širem prostoru Jugoistočne Europe.

U obrazloženju, između ostalog, još stoji:

"Posebno značajan vid životnog i profesionalnog djelovanja Seada Đulića predstavlja njegov dosljedan umjetnički, pedagoški, kulturni i politički angažman na pomirbi i stvaranju novih osnova suživota u ratom tragično podijeljenom gradu Mostaru. Aktivnostima Mostarskog teatra mladih – predstavama, edukacijama i projektima – te osobnim javnim društvenim i kulturnim djelovanjem Sead Đulić već četvrt stoljeća neumorno obnavlja „mostove“ među različitim „obalama“ i razdijeljenim zajednicama vlastita gotovo razorenog zavičaja."
 
Opredjeljujući se za dramski i kazališni, odgojni i stvaralački rad kao svoj životni poziv i izazov, Sead Đulić ostvario je rijetko cjelovit i dosljedan doprinos razvoju dramskog i kazališnog odgoja u čitavom prostoru šire regije koju dijelimo, stoji u obrazloženju Hrvatskog centra za dramski odgoj.

Povjerenstvo za nagrade i priznanja Hrvatskog centra za dramski odgoj, radilo je u sastavu Aleksandar Bančić, dramski pedagog iz Pule, Snježana Čubrilo, prof. hrvatskog jezika i dramska pedagoginja iz Zagreba te dr. sc. Vladimir Krušić, dramski pedagog iz Zagreba.

federalna.ba/Rosanda Zovko

Mostarski teatar mladih priznanje
Mostarski teatar mladih Svako dobro
0 31.03.2022 10:31
Vladimir Putin priznanje svjetski mediji
0 22.02.2022 09:06
Duma Rusija priznanje Donjeck Lugansk
0 15.02.2022 08:58
Duma Rusija priznanje ukrajinske regije
0 11.02.2022 14:21
Mostarski teatar mladih Sead Đulić
0 21.01.2022 16:15