U Domaljevcu kraj Orašja otvorena Posavska kuća za odmor

U naselju Domaljevac kraj Orašja od ovih dana otvorena je Posavska kuća za odmor. Odiše posavskom tradicijom i svemu onome vezano za ovaj kraj i kulturno naslijeđe. Posjetitelji se mogu vratiti u vremena posavskih predaka, ali i kušati domaće specijalitete. Ideja je ovo obitelji Lucić koja je iznimno predano ušla u projekt i odvažila se uklopiti sav duh i čar Posavine.

Ovo prenoćište namijenjeno za deset osoba, ali ljubitelji tradicije tu mogu organizirati i razne proslave.

"Živim ovdje skoro 50 godina i strašno volim tradiciju – prvenstveno našu Posavinu. Dobila sam ideju prije nekoliko godina da napravim ovako nešto - pa je ta ideja umrla. U koroni smo svi imali nekako više vremena i onda se ta ideja nekako probudila i prošle godine smo krenuli s tim“, govori Blaženka Lucić, vlasnica Posavske kuće.

Blaženka je u svojoj ideji imala podršku supruga Mladen te su Posavsku kuću zajedničkim snagama i realizirali.

"Svojoj supruzi sam uvijek u životu podrška. Ovo je njena ideja, njezin projekat koji sam ja tehnički ispratio do kraja, a ona je u ulozi i menadžera i organizatora bila. Danas privodimo kraju, završili smo taj dio izvedbenog i konstruktivnog dijela“, objašnjava on.

Obitelj Lucić već godinama ima ambiciozne pothvate, a Posavsku kuću namijenili su za sve prigode.

„Napravili smo neke ideje djevojačke večeri, momačke zabave, neke manje rođendane, neke skupove, ručkove - ne samo biti prenoćište. Nekoliko domaćih jela će biti služeno, nešto posavsko - za doručak pogača i slanina...“, dodaje Blaženka.

Posavska kuća aktivna je na Facebooku za sve zainteresirane posjetitelje, a domaćini ističu da će dašak Posavine mnogima dobro doći u vremenu u kojem živimo.

federalna.ba

Domaljevac Orašje posavina Posavska kuća
Fadil Novalić Posavski kanton Orašje
0 05.07.2022 16:44
pročišćivači vode Orašje
0 21.06.2022 14:24
Azra Omerović Orašje maraton
0 16.05.2022 09:59