Travnička Mješovita srednja škola u novoj školskoj godini u novoj zgradi

Oko devet stotina učenika travničke Mješovite srednje škole, koja je nakon povrata zgrade Vrhbosanskoj nadbiskupiji podstanar, u novoj bi školskoj godini konačno moglo ući u svoju školu. Naime, radovi na zgradi čija je gradnja počela prije trinaest godina - privode se kraju. I svi su optimisti.

Sredstvima koja su osigurali Federalna i Vlada Srednjobosanskog kantona, završetak školske zgrade, čija je izgradnja počela 2009. godine, sve je izvjesniji. Iako je planirano da se ova četvrta faza izuzetno zahtjevnog projekta okonča krajem godine, čini se sve kako bi sa novom školskom godinom učenici bili u ovom objektu, u kojem se izvode završni radovi.

Direktor MSŠ Travnik Adnan Grabus nada se kako će 900 učenika školsku godinu početi u novoj školskoj zgradi.

„Po ovome što smo vidjeli, vrlo je vrlo izvjesno da će se to desiti, imamo još dovoljno dana, mi imamo dovoljno novca, izvođači radova oni imaju dovoljno brz tempo i ja sam zaista optimista“, dodaje načelnik Travnika Kenan Dautović (SDA).

Završetkom školske zgrade, zgrada u kojoj su sada učenici Gimnazije i Medicinske škole, bila bi vraćena Vrhbosanskoj nadbiskupiji, a u novoj bi zgradi u narednom periodu, uz učenike Mješovite srednje škole Travnik, bili i učenici Ekonomsko-ugostiteljske škole.

„Mogu biti presretan da jedan veliki objekat, jedan zahtjevni kantonalni projekat završavamo. Ova je škola projektovana za 2.500 učenika, a ovdje je pitanje hoćemo li imati dvije hiljade učenika - vidite koliki je to pad samo u 10 godina“, podsjeća premijer SBK-a Tahir Lendo (SDA).

Najsretniji će sigurno biti učenici popularne travničke Gimanzije, koji će biti prva generacija ove škole koja će nakon puna tri desetljeća, nastavu izvoditi u uvjetima kakve zaslužuju.

federalna.ba

Travnik
Toplotni udar vrućine Travnik JU Dom zdravlja Travnik
0 05.08.2022 19:54
Dani dijaspore Travnik Jadranka Winbow
0 04.08.2022 21:44
dijaspora Travnik BiH Dani dijaspore
0 03.08.2022 17:53
Travnik Dani dijaspore
0 01.08.2022 19:20
Plava voda vodovod Zenica Travnik
0 29.07.2022 17:37