Teksašani spašavaju na hiljade promrzlih morskih kornjača
(Izvor: Miguel Roberts/AP)

Teksašani spašavaju na hiljade promrzlih morskih kornjača

Stanovnici, od kojih nekima nedostaje grijanje ili osnovne pogodnosti u vlastitim domovima zbog neobično hladnog vremena, spasili su omamljene morske kornjače i odveli ih u kongresni centar u odmarališnom gradu na jugu Teksasa.

"Svakih 15 minuta ili manje dođe još jedan kamion ili terenac koji se ovdje zaustavi", rekao je Ed Caum, izvršni direktor Konvencije i ureda za posjetitelje na otoku South Padre u srijedu za Associated Press.

Rekao je da ponekad ljudi donesu jednu ili dvije morske kornjače, ponekad više. "Jučer smo imali pune prikolice koje su imale 80, 100, 50", dodao je.

Kongresni centar na otoku South Padre počeo se postavljati u ponedjeljak kada njegov susjed, Sea Turtle Inc, više nije mogao podnijeti broj morskih kornjača koje su dovožene, jer nisu imali struje. Rekao je da sam kongresni centar nije imao struje ni vode do srijede rano ujutro.

Kaže da su do sada "sakupili" više od 3.500 morskih kornjača. Oklijeva upotrijebiti riječ spašen jer "znamo da ćemo neke izgubiti".

Caum je rekao da s približavanjem nove hladne fronte ne znaju kada će moći vratiti morske kornjače u vodu.

Temperature na tom području u srijedu popodne bile su oko 4 stepena. On očekuje da će tek od subote temperature porasti iznad 15 ° C - prije nego što kornjače mogu biti puštene natrag u Zaljev.

Kazao je i da su dolaskom električne energije uspjeli temperaturu kongresnog centra dovesti do 15 C.

"Pokušavamo učiniti najbolje što možemo kako bismo spasili što više kornjača", rekao je.

federalna.ba/The Guardian

Texas spašavanje morske kornjače
morske kornjače kornjače Izrael majonez
0 23.02.2021 20:31
voz SAD Texas
0 23.02.2021 18:53
SAD Texas nevrijeme Joe Biden Joseph Biden
0 20.02.2021 18:57