Stevandić: Policija neće izbaciti Schmidta iz RS, već će ga braniti od naroda

Stevandić: Policija neće izbaciti Schmidta iz RS, već će ga braniti od naroda

Predsjednik Narodne skupštine RS-a Nenad Stevandić izjavio je danas da danas entitetska policija neće "izbacivati" visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta ako dođe na teritoriju RS-a, već će ga, kako je rekao "braniti od naroda".

"On će svojim pokušajima da uvede jednu vrstu nasilja dovesti do toga da ga policija neće izbacivati, njega će policija braniti od naroda", rekao je Stevandić novinarima u Stanarima kod Doboja.

Dodao je da bi Schmidt "trebalo da bude zahvalan policiji RS-a koja ima obavezu da svakoga brani - i one koje narod voli i koje ne voli", dodavši da Schmidta "očigledno narod u RS-u ne voli".

Predsjednik RS-a Milorad Dodik je nedavno najavio da će policija RS-a uhapsiti visokog predstavnika Christiana Schmidta ako dođe u RS i potom ga "izbaciti" iz tog entiteta.

Stevandić je ocijenio da je Schmidt "do sada učinio najviše na širenju antinjemačkog raspoloženja i da je najveću štetu nanio svojoj zemlji", dok je "RS pokazala političku superiornost".

"Mislim da se Schmidt upecao na udicu iz RS-a i da smo mi pokazali političku superiornost, jer ćemo natjerati sve da analiziraju njegovo imenovanje i da svi budu upoznati s tim da on nije legalan", kazao je on i dodao da će RS "preživjeti i Schmidta, kao i sve druge".

federalna.ba

Nenad Stevandić Milorad Dodik Christian Schmidt
imunitet NSRS Milorad Dodik Nenad Stevandić
0 02.12.2023 18:27
Christian Schmidt odao poštu Henry Kissinger
0 30.11.2023 12:53
Milorad Dodik Srbija Aleksandar Vučić izbori
0 30.11.2023 09:34