Stanovnici Drvara, Grahova i Glamoča mogu se liječiti u Banja Luci
(Izvor: Arhiva)

Stanovnici Drvara, Grahova i Glamoča mogu se liječiti u Banja Luci

Stanovnici Drvara, Bosanskog Grahova i Glamoča koji primarnu zdravstvenu zaštitu ostvaruju u Domu zdravlja Drvar i Domu zdravlja Glamoč, od danas se mogu liječiti u Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) Republike Srpske.

U sjedištu Vlade RS-a ugovor o liječenju pacijenata iz tri povratničke općine iz FBiH u Univerzitetsko kliničkom centru RS-a potpisali su direktor UKC-a Vlado Đajić, v. d. direktora Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Davor Čordaš, načelnica općine Drvar Dušica Runić, načelnik općine Bosansko Grahov Uroš Đuran i načelnik općine Glamoč Nebojša Radivojša.

Da bi ostvario liječenje pacijent mora imati prebivalište ili boravište u općinama Drvar, Grahovo i Glamoč, kao i uputnicu obiteljskog doktora o neophodnim konzultativno-specijalističkim pregledima i bolničkim liječenjem na sekundarnoj razini zdravstvene zaštite.

Sredstva za liječenje pacijenata osiguran su u proračunu Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Republike Srpske, naveli su iz općine Drvar.

federalna.ba/Fena

Drvar Bosansko Grahovo Glamoč liječenje
Kanton 10 Glamoč pučka kuhinja
0 08.04.2024 17:41
banje liječenje lječilište RVI
0 11.03.2024 17:06
Gastrokrompirijada krompir Krompirijada krumpir Krumpirijada Glamoč
0 28.01.2024 13:51