videoprilog Muhameda Čabrića (Dnevnik 2 - Sport)

Kik-bokserka Jasmina Merdić mogla je i do zlata u Italiji

Na Svjetskom prvenstvu u kik-boksu, koje je od 15. do 24. ovoga mjeseca održano u italijanskom Lido di Jesolu, reprenzentacija BiH je osvojila četiri medalje - dvije bronzane i dvije srebrne. Srebrnu medalju za našu zemlju u kateogriji preko 70 kilograma donijela je Jasmina Merdić, članica KBS Titanium iz Usore.

U bh. ekspediciji, koju je sačinjavalo 28 takmičara, osvajanjem dvije srebrne i dvije bronzane medalje su više nego zadovoljni. U finalu, nakon tri pobjede, Jasmina Merdić se sastala sa Nives Radić iz Hrvatske. Suđenjem ringovnog sudije u našem taboru nisu zadovoljni. Mogli smo i do zlata, ističu.

„Smatramo da smo izuzetno oštećeni. Međutim, šta je - tu je. Mi smo zadovoljni ovim rezultatom. Srebrna medalja na Svjetskom prvenstvu, najvećoj smotri kik-boksa“, kaže trener Elvedin Dubravac.

Prije finala Merdić je savladala takmičarke iz Poljske, Srbije i Italije: „U finalu sam se borila sa reprenzentativkom Hrvatske koja je do sada šest puta bila svjetska prvakinja. Smatram da sam bila potpuno ravnopravna s njom i da sam mogla dobiti meč“.

 

Među 1.600 takmičara iz 69 zemalja, BiH je, u generalnom poretku, zauzela deseto mjesto.

„Činjenica je da su iza nas ostale velesile kik-boksa, a to su Bjelorusija, Kazahstan, Uzbekistan. Znači, nisu uspjele obazbijediti rezultat kao BiH. Ovo je historijski rezultat“, dodaje Dubravac.

Predaha nema. U našem taboru već su počele pripreme za Svjetsko seniorsko prvenstvo koje će se naredne godine održati u Turskoj.

 

federalna.ba

Jasmina Merdić kik boks