Sedić: Pobjeda potvrđuje da je POMAK najjača politička opcija u gradu

Kandidat Pokreta za modernu i aktivnu Krajinu Elvedin Sedić novi je gradonačelnik Bihaća. On je za Dnevnik 3 kazao je POMAK šest godina rastao i kako se svaki put pobjeda za gradonačelničku poziciju vezivala za ličnost Šuhreta Fazlića.

POMAK-ov Elvedin Sedić proglasio pobjedu u Bihaću

Kandidat Pokreta za modernu i aktivnu Krajinu (PoMAK) Elvedin Sedić novi je gradonačelnik Bihaća, prema preliminarnim rezultatima prijevremenih izbora. - Hvala svim ljudima koji su bili uz mene tokom ove kampanje, a naročito mojim sugrađanima i kolegama iz Pokreta za modernu i aktivnu Krajinu. Bi&sc...

“Pobjeda danas potvrđuje da je POMAK najjača politička opcija u gradu i da je to bio u proteklom periodu te da ostaje – a mi znamo da to nije samo statistički nego je i stvarno tako na terenu”, kazao je Sedić.

Što se predizborne kampanje tiče, Sedić kaže da je bila specifična toga što su izbori bili vanredni, a i zbog samo dva kandidata – dosta teža nego za izbore 2022.

Sedić je najvavio da će narednih dana prvo obaviti konsultacije s pomoćnicima gradonačelnika, a nakon što preuzne dužnost, kreću projekti koje su u predizbornom programu zagovarali.

federalna.ba

Elvedin Sedić Bihać izbori prijevremeni izbori