Salkić u Bratuncu prisustvovao obilježavanju Dana šehida
(Izvor: Fena)

Salkić u Bratuncu prisustvovao obilježavanju Dana šehida

Potpredsjednik bh. entiteta Republika Srpska Ramiz Salkić danas je, drugog dana Ramazanskog bajrama, u Memorijalnom centru Veljaci u Bratuncu prisustvovao obilježavanju Dana šehida gdje je polaganjem cvijeća i učenjem Fatihe odao počast žrtvama stravičnih ratnih zločina iz 1992. godine.

Uz prisustvo brojnih preživjelih Podrinjaca, predstavnika Islamske zajednice, predstavnika udruženja žrtava iz Bratunca, Sarajevskog i Tuzlanskog kantona, kao i cijele Bosne i Hercegovin proučen je Jasin šehidima, a vjerski program je predvodio Elvir ef. Hodžić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Bratunac.

Potpredsjednik Salkić je istakao da posjećivanjem šehitluka preživjeli izražavaju zahvalnost šehidima, te je pozvao Bošnjake da vode brigu o svojim ognjištima da ih obnove, obrađuju, čuvaju, kao najveću ovozemaljsku vrijednost.

- Mi danas posjećujemo naše šehitluke izražavajući zahvalnost našim šehidima. Oni su ubijani na kućnim pragovima, poljima, logorima samo zato što su muslimani i što su se zalagali za nezavisnu državu Republiku Bosnu i Hercegovinu. Našim povratkom i obnovom porušenih ognjišta mi svjedočimo da nikad nećemo odustati od naše domovine Bosne i Hercegovine. Obnovom života u ovom dijelu Bosne i Hercegovine mi ispunjavamo svoj dug prema našim šehidima, precima i našoj domovini - izjavio je Salkić.

Pozvao je sve Bošnjake ma gdje da su da vode brigu o svojim ognjištima da ih obnove, obrađuju, čuvaju, kao najveću ovozemaljsku vrijednost.

 - Ono što je ostalo iza naših šehida i naših gazija naša je obaveza da čuvamo i razvijamo bez obzira na sve poteškoće na koje nailazimo i na koje ćemo nailaziti i budućnosti - kazao je Salkić, saopćeno je iz Kabineta potpredsjednika RS-a.

federalna.ba/Fena

Ramiz Salkić Bratunac Dan šehida
Bratunac Srđan Rankić referendum opoziv
0 08.08.2022 17:52
Srđan Rankić Bratunac
0 07.08.2022 21:41
Srđan Rankić Bratunac
0 07.08.2022 08:32
Srebrenica Bratunac Take part
0 03.08.2022 19:48
moto skup Bratunac motoristi
0 01.08.2022 19:26