Salkić: Ovog Bajrama posvetimo pažnju Bošnjacima koji žive u entitetu RS-a

Salkić: Ovog Bajrama posvetimo pažnju Bošnjacima koji žive u entitetu RS-a

Potpredsjednik bh. entiteta RS Ramiz Salkić uputio je čestitku muslimanskim vjernicima u Bosni i Hercegovini i dijaspori u povodu predstojećeg Ramazanskog bajrama.

- Bajramsko slavlje, nakon mjeseca posta u kojem smo se snagom volje odricali hrane i pića tokom dana, je prilika da se osvrnemo oko sebe, preispitamo svoje postupke i pročistimo misli, te sa većom snagom i htijenjem promijenimo naše stanje i stanje onih oko nas ka boljem sutra, jer trud i žrtva su u temeljima svakog slobodnog pojedinca i naroda. U danima Bajrama podijelimo našu radost s komšijama katolicima, pravoslavcima i drugima, kao što su to činili i naši preci vijekovima unazad - naveo je Salikić.

Kako je istakao, posebnu pažnju trebamo obratiti na Bošnjake koji žive u bh. entitetu RS, suočene sa velikim problemima na polju ljudskih prava, bez zaposlenja, ugrožene egzistencije.

-Ovoga Bajrama posvetimo pažnju njima, jer oni spašavaju našu viziju Bosne i Hercegovine, spašavaju našu viziju suživota, spašavaju našu borbu za zajedničku budućnost svih na ovome prostoru. 

Vjernicima muslimanima u Bosni i Hercegovini i svijetu upućujem najiskrenije čestitke u želji da ove blagdanske dane provedu u miru, ljubavi i duhovnom skladu, upravo onako kako to islam kao vjera preporučuje - poručio je Salkić, saopćeno je iz kabineta potpredsjednika RS-a.

federalna.ba/Fena

Ramiz Salkić Ramazanski bajram Bajram