videoprilog Dženane Zulum (Federacija danas)

Razvojna banka Federacije prezentirala nove kreditne linije

Do novca je lako, kažu iz Razvojne banke Federacije, koja je danas prezentirala nove kreditne linije, ali i niz olakšica za razvoj privrede. Sve je ovo rezultat dobre saradnje s Vanjskotrgovinskom komorom BiH te privrednom bankom Federacije, poručili su iz Razvojne banke.

Cilj ovakve prezentacije kreditnih linija i drugih proizvoda je osigurati pomoć za privrednike kroz umrežavanje. Na ovaj način bi banke bile upoznate s problemima koje imaju privrednici, ali i, s druge strane, moguće ih je upozoriti na potencijalne izazove. U takvim slučajevima Razvojna banka u okviru svojih ovlaštenja i nadležnosti pronalazi način za lakše i brže finansiranje privrednika. Privrednicima su predočene nove kreditne linije.

“Radi se o novim kreditnim linijama, kao i novim, ekskluzivnim proizvodima koji korespondiraju sa strategijama razvoja Federacije. Radi se o jednom čitavom setu proizvoda za mala i srednja preduzeća, a naravno i za one velike. Ovdje bih istakla i naše izvoznike. Za njih smo pripremili jednu paletu dobrih proizvoda na način da ih možemo uspješno propratiti”, kazala je Mersiha Slipičević, predsjednica Uprave Razvojne banke FBiH.

Razvojna banka godinama je strateški partner zainteresiranim privrednicima. Ovo je dodatni iskorak koji vodi ka unapređenju poslovne zajednice, smatraju u Vanjskotrgovinskoj komori BiH.

“Razvojna banka ide u susret privredi, ne čeka da se dođe u Razvojnu banku, promovira svoje proizvode, sve ono što ima i mogućnosti za podršku privredi”, kazao je Ahmet Egrlić, predsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH.

A to znači unapređenje poslovnog ambijenta, ali i povećanje uvoza, odnosno izvoza iz naše zemlje. Također, i potencijalnu mogućnost umrežavanja s regionalnim privrednim subjektima. Kreditiranje u privrednoj proizvodnji je dugoročno, a ostavljena je mogućnost za investicijske projekte namijenjene za opštine, gradove i kantone. I tu nije kraj, kažu iz Razvojne banke, jer oni nude kreditne linije za podsticaje zapošljavanja i samozapošljavanja. Na ovaj način, tvrde, bit će siguran partner privrednicima u njihovom rastu, razvoju i plasiranju na tržište.

federalna.ba

Razvojna banka FBiH VTK BiH