Ramić u Travniku - Potpisani ugovori za izgradnju infrastrukture u SBK vrijednosti jedan milion KM

Ramić u Travniku - Potpisani ugovori za izgradnju infrastrukture u SBK vrijednosti jedan milion KM

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić posjetio je Srednjobosanski kanton, gdje je sa načelnicima/gradonačelnicima iz tog kantona potpisao ugovore o sufinansiranju izgradnje infrastrukture u deset općina i gradova.

Realizacija ugovora se odnosi na izgradnju putne infrastrukture u povratničkim mjestima, izgradnju školskih objekata, izgradnju infrastrukture za potrebe Islamske zajednice, podršku sportskim klubovima, kao i druge vidove podrške.

Ugovori se odnose na općine/gradove Bugojno, Vitez, Jajce, Busovača, Travnik, Kiseljak, D. Vakuf, Gornji Vakuf, Fojnica i Novi Travnik.

- Odabrani projekti su prijavljeni na javne pozive Ministarstva i naglašeni su kao prioriteti od lokalnih zajednica. Osigurali smo jedan milion KM za Srednjobosanski kanton. Ako tome dodamo učešće i lokalnih zajednica, projekti će imati mnogo veću vrijednost. Ono što je najvažnije u realizaciji potpisanih projekata, da će krajnju korist imati korisnici u povratničkim mjestima. Time će biti unaprijeđena i osavremenjena infrastruktura, što dodatno motiviše ljude da ostaju u svojim mjestima ili ih redovnije posjećuju - kazao je ministar Ramić.

Kako navode iz Ministarstva, potpisivanju ugovora prisustvovao je i premijer Srednjobosanskog kantona Tahir Lendo.

- Ovo je itekako važna podrška našem kantonu, krećemo u realizaciju najznačajnijih projekata u mjestima povratka. Pomoć Vlade Federacije BiH, putem Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica, govori da podjednako brinu o razvoju svih krajeva u našoj domovini, za to smo svakako zahvalni - ističe Tahir Lendo, premijer SBK.

federalna.ba/Fena

Edin Ramić SBK infrastruktura
jutarnji program Dobro jutro, Bosno i Hercegovino Edin Ramić
0 06.11.2023 23:48
Kemal Hrnjić SBK poljoprivrednici poljoprivreda
0 01.11.2023 18:03