Putin obećao kazniti sve umiješane u napad u Rusiji

Putin obećao kazniti sve umiješane u napad u Rusiji

Ruski predsjednik Vladimir Putin u subotu se obratio naciji o pucnjavi u Crocus City Hallu, osudivši to kao "krvavi i varvarski" teroristički napad i obećavajući da će kazniti sve umiješane. Predsjednik je u svom videoobraćanju proglasio nacionalni dan žalosti u nedjelju, 24. marta, u znak sjećanja na žrtve napada.

Broj poginulih u pucnjavi u Moskvi porastao na 133

Ruski istražni komitet saopćio je da je broj poginulih u pucnjavi u koncertnoj dvorani u Moskvi porastao na 133. Iz ruskog istražnog komiteta navedeno je da se nastavlja istraga u koncertnoj dvorani "Crocus City Hall" u Moskvi, gdje se sinoć dogodio teroristički napad. Potvrdili su da su ekipe na te...

Putin je izrazio zahvalnost svima koji su prvi reagirali, organima za provođenje zakona, ali i običnim građanima koji su pomogli žrtvama napada. Istovremeno, predsjednik je naglasio da je u toku još jedan napor usmjeren na sprječavanje daljnjih napada.

- U Moskvi i Moskovskoj oblasti, u svim regijama zemlje, uvedene su dodatne mjere protiv terorizma i sabotera - najavio je on, dodajući: 

- Sada je glavna stvar spriječiti one koji stoje iza ovog krvoprolića da počine novi zločin.

Obećavajući da će kazniti sve zavjerenike iza napada u petak navečer, Putin je istakao da je dosad privedeno 11 osumnjičenih, uključujući četiri počinioca koji su direktno učestvovali u pucnjavi. Napadači su uhvaćeni u bijegu prema Ukrajini, gdje je, prema preliminarnim podacima, na ukrajinskoj strani pripremljen prozor za prelazak granice - dodao je.

- Svi izvršioci, organizatori i nalogodavci koji stoje iza ovog zločina dobit će pravednu i neizbježnu kaznu. Ko god da su, ko god da ih vodi. Ponavljam: Identifikovat ćemo i kazniti sve koji stoje iza terorista, koji su pripremili ovaj zločin, ovaj napad na Rusiju, na naš narod - izjavio je ruski čelnik, prenosi Russia Today.

federalna.ba/Fena

Vladimir Putin Rusija teroristički napad napad Moskva
Rusija Svijet
0 17.05.2024 19:41
Svijet Ukrajina Rusija
0 17.05.2024 19:39
Vladimir Putin Ukrajina zauzimanje Harkov
0 17.05.2024 13:33
dron Rusija majka dijete Belgorod
0 17.05.2024 10:39