Proračunski korisnici u SBK neće dobiti jednokratnu novčanu pomoć
(Izvor: Fena)

Proračunski korisnici u SBK neće dobiti jednokratnu novčanu pomoć

Premijer Kantona Središnja Bosna Tahir Lendo izjavio je nakon današnje sjednice kantonalne vlade da javni sektor u Srednjoj Bosni neće dobiti jednokratnu novčanu pomoć od 1.080 KM.

- S aspekta Vlade SBK mi u proračunu nismo predvidjeli takve isplate - odgovorio je Lendo na novinarsko pitanje hoće li se Vlada SBK odazvati pozivu Vlade FBiH te isplatiti neoporezivu jednokratnu pomoć proračunskim korisnicima.

Zahtjevi sindikata zaposlenih u javnom sektoru, dodao je, još uvijek pristižu. - Bilo je i još stižu intervencije sindikata. U mjerama koje su donijete rečeno je da to (mjera pomoći op. a.) ide realnom sektoru - rekao je Lendo.

Još uvijek nema, kaže premijer, podataka koliko i koja su poduzeća radnicima isplatila pomoć temeljem preporuke Vlade FBiH.

- Kad su privatna poduzeća u pitanju, trenutno nemam informaciju o tome koja su poduzeća ušla u proceduru isplate. Mislim da će Ministarstvo gospodarstva prikupiti uskoro te informacije i konačno dati informaciju za medije - rekao je Lendo.

Podatke o tome jesu li se pojedine privatne tvrtke u Srednjoj Bosni odlučile na isplatu jednokratne novčane pomoći nemaju ni u Udruzi poslodavaca KSB.

- Radnici nemaju veće prijatelje od poslodavaca, pa mi smo i tražili donošenje ove mjere. Ne znam još uvijek jesu li neki poslodavci na ovaj način pomogli radnicima, znam da još uvijek traju pregovori oko mogućnosti isplate ove pomoći na rate. Mislim da bi to bilo dobro i da bi poslodavci radnicima više pomogli, jer bi mogli uplaćivati više sredstava ukupno - kazao je predsjednik UO Udruge poslodavaca KSB-a Kemal Čolak.

federalna.ba/Fena

SBK jednokratna pomoć
HNK proračun štrajk upozorenja jednokratna pomoć
0 05.12.2022 11:28
jednokratna pomoć sindikalisti HNK
0 30.11.2022 12:29
SBK Dom naroda delegati
0 29.11.2022 17:06