Prezentacija o Transportnoj zajednici ovog ponedjeljka u Parlamentarnoj skupštini BiH

Prezentacija o Transportnoj zajednici ovog ponedjeljka u Parlamentarnoj skupštini BiH

Prezentacija o Transportnoj zajednici, njenoj ulozi, nadležnostima i aktivnostima bit će održana ovog ponedjeljka u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine.

Prezentaciju Transportne zajednice, međunarodne organizacije u oblasti mobilnosti i transporta koju čine zemlje članice Evropske unije i države partneri iz regiona zapadnog Balkana, održat će direktor Sekretarijata Transportne zajednice Matej Zakonjšek.

Direktor Zakonjšek prezentaciju će obaviti na poziv komisija za vanjsku i trgovinsku politiku, carine, saobraćaj i komunikacije Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i za saobraćaj i komunikacije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Na prezentaciju, na kojoj će biti riječi i o trenutnim i budućim projektima Transportne zajednice i obavezama koje stoje pred njenim članovima, pozvani su poslanici i delegati Parlamentarne skupštine BiH, te predstavnici drugih institucija iz sektora transporta sa svih nivoa vlasti u BiH.

Programom prezentacije predviđeno je obraćanje predsjedavajućeg Komisije za vanjsku i trgovinsku politiku, carine, saobraćaj i komunikacije Doma naroda PSBiH Safeta Softića i predsjedavajućeg Komisije za saobraćaj i komunikacije Predstavničkog doma državnog parlamenta Jasmina Imamovića, nakon čega će prisutni prisustvovati prezentaciji direktora Sekretarijata Transportne zajednice Mateja Zakonšeka - najavljeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

federalna.ba/Fena

Transportna zajednica Parlamentarna skupština BiH
Predstavnički dom Parlamentarna skupština BiH sjednica
0 18.04.2024 12:27
Tineke Strik Denis Zvizdić Parlamentarna skupština Bosne i Hercegovine Parlamentarna skupština BiH
0 04.04.2024 16:41
Parlamentarna skupština BiH Vrhovni sud BiH
0 02.04.2024 17:14
Parlamentarna skupština Bosne i Hercegovine Parlamentarna skupština BiH
0 02.04.2024 16:51
Udruženje Baby Steps Parlamentarna skupština BiH
0 27.03.2024 11:50
Parlamentarna skupština BiH
0 27.03.2024 09:37