Preminuo Taylor Hawkins, bubnjar grupe Foo Fighters

Preminuo Taylor Hawkins, bubnjar grupe Foo Fighters

Bubnjar američke rock grupe Foo Fighters Taylor Hawkins preminuo je u dobi od 50 godina, objavio je bend. Kako su naveli u priopćenju na društvenim mjerama, "slomljeni su ovim tragičnim i preranim gubitkom". Uzrok smrti nije objavljen.

Hawkins je bubnjao u Foo Fightersima više od 20 godina, a pridružio im se nedugo nakon što su 1997. godine izdali album "The Colour and the Shape".

Vijest o njegovoj smrti grupu je zatekla usred južnoameričke turneje. Prema prvim informacijama, Hawkinsa su u beživotnom stanju pronašli u hotelskoj sobi u Bogoti, u Kolumbiji, gdje je bend trebao nastupiti na jednom festivalu.

"Njegova glazbena duša i zarazan smijeh zauvijek će živjeti s nama", naveo je bend u priopćenju.

"Naša srca su s njegovom suprugom, djecom i obitelji, molimo da poštujete njihovu privatnost u ovom nezamislivo teškom trenutku", dodali su.

Foo Fighters je 1994. godine formirao Dave Grohl, nakon razlaza Nirvane u kojoj je prethodno svirao, a koja je suicidom njezina frontmena Kurta Cobaina prestala postojati. Iako je Grohl u Nirvani bio bubnjar, u svojem novom bendu se uhvatio gitare i pjevanja tako da je Hawkinsa dopao težak zadatak bubnjanja u bendu koji je osnovao jedan od najslavnijih bubnjara na svijetu.

"Isprva sam bio pomalo nervozan, ali prerastao sam to", rekao je nedugo nakon što se pridružio bendu napominjući pritom da nema boljeg bubnjara od - Grohla.

Njih su se dvojica, doduše, ponekad znali i zamijeniti na koncertima pa bi Grohl bubnjao, a Hawkins pjevao. Nedugo nakon objave vijesti o Hawkinsovoj smrti, društvenim se mrežama počela dijeliti njegova izvedba pjesme grupe "Queen" Somebody to Love.

Prije Foo Fightersa, Hawkins je bubnjao u pratećem bendu Alanis Morissette.

federalna.ba/jutarnji.hr

Foo Fighters Taylor Hawkins
Foo Fighters bubnjar Taylor Hawkins kultura muzika
0 30.03.2022 08:45