Predstavnički dom Paralamenta FBiH nastavlja zasjedanje
(Izvor: Fena/Harun Muminović)

Predstavnički dom Paralamenta FBiH nastavlja zasjedanje

Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH danas će nastaviti sjednicu, koja je počela jučer, a razmatrat će se izmjene i dopune nekoliko zakonskih rješenja, kao i izvještaje o prošlogodišnjem radu federalnih institucija.

Poslanicima je ostalo da se izjasne o predloženim izmjenama i dopunama Zakona o principima lokalne samouprave u Federaciji BiH.

Poslanici Irfan Čengić i Jasminko Kapić predložili su izmjene Zakona o osnovama socijalne zaštite, zaštite civilnih žrtava rata i zaštite porodica s djecom.

Poslanik Zijat Mušić predlagač je dva zakonska rješenja i to izmjene Zakona o posredovanju u zapošljavanju i socijalnoj sigurnosti nezaposlenih osoba, te izmjene i dopune Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju. 

U nacrtu su zakon o energiji i regulaciji energetskih djelatnosti u Federaciji BiH, zakon o električnoj energiji Federacije BiH, zakon o korištenju obnovljivih izvora energije i efikasne kogeneracije, zakon o zaštiti civilnih žrtava rata u Federaciji i izmjene i dopune Zakona o oduzimanju nezakonito stečene imovine krivičnim djelom i Zakona o transplataciji organa i tkiva u svrhu liječenja.

Na dnevnom redu nalaze se izvještaji o prošlogodišnjem radu Federalnog zavoda za zapošljavanje, Komisije za koncesije Federacije BiH i Komisije za vrijednosne papire FBiH.

Podsjećamo sa dnevnog reda su skinuti zakoni o šumama i građevinskom zemljištu.

federalna.ba/Fena

Parlament FBiH nastavak sjednice
Parlament FBiH Zastupnički dom FBiH Predstavnički dom FBiH
0 01.12.2022 19:57
Federalni radio Zastupnički dom FBiH Predstavnički dom FBiH Parlament FBiH
0 01.12.2022 18:24
Mirsad Zaimović Zastupnički dom FBiH Parlament FBiH Predstavnički dom FBiH
0 01.12.2022 16:50
Predstavnički dom Parlament FBiH certifikati
0 01.12.2022 11:51
Parlament FBiH konstituirajuća sjednica
0 01.12.2022 07:47
Parlament FBiH konstituirajuća sjednica
0 30.11.2022 13:50