videoprilog Ines Alijagić (Federacija danas)

Predstavljen Kalendar ljetnih dešavanja u Bihaću, najavljeno više od 70 događaja

Turistička zajednica, Kulturni centar i Grad Bihać predstavili su Kalendar ljetnih dešavanja u Bihaću 2022. Najavljeno je više od 70 događaja, od muzičkih, kulturnih, sportskih pa do sajma ekologije. Cilj je predstaviti Bihać kao jedno od najaktivnijih turističkih destinacija u Bosni i Hercegovini.

Sve manifestacije planirane u Bihaću od maja do septembra ove godine objedinjene su u jednu brošuru, odnosno Kalendar ljetnih dešavanja, koji su najavili predstavnici Turističke zajednice, Kulturnog centra i Grada Bihaća.

„Izbrojali smo preko 70 događaja, što u organizaciji javnih ustanova, Turističke zajednice i Kulturnog centra, što u organizaciji drugih kolektiva koji egzistiraju na području grada Bihaća koji svojim entuzijazmom doprinose i rade stvari koje jedan grad čine gradom“, istakao je Edin Morankić, savjetnik Gradonačelnika Bihaća.

Turistička zajednica Bihać ove godine će i financijski pomoći pet manifestacija u ukupnom iznosu od 15.000 KM.

„Turistička zajednica je prvi put prepoznala manifestacije koje imaju potencijal da same po sebi privlače goste u naš grad i koje već godinama rastu. Prepoznali smo i određene nedostatke u njihovoj organizaciji i želimo biti organizacijiski partner, da ih guramo i marketinški, ali i onoliko koliko smo mogli ove godine finiancijski, tako da smo kroz naš program rada predvidjeli 15.000 KM“, izjavio je Armin Amidžić, direktor Turističke zajednice Bihać.

Neke od manifestacija na kojima se očekuje najviše posjetitelja su 16. Moto susret Stara Karabaja, 48. Internacionalna turistička Una regata, biciklistička trka Grand Prix Bihać, 24. Festival scenskih umjetnosti „Bihaćko ljeto“, Avant i Una filmski festival kao i Imperium Festival.

„Ovogodišnje sedmo izdanje Imperium festivala, gdje smo se potrudili da izvođači poput Mahmuta Orhana i Cristiana Varela, koji dolaze iz samog vrha elektroničke muzike, budu dio bihaćkih manifestacija“, naglasila je Inis Bahić, organizator Imperium festivala.

Nova manifestacija ove godine je Bihać Summer Gigs, čiji je cilj promocija lokalnih muzičara i bendova, ali i određenih turističkih lokacija u Bihaću. Prema najavi, Bišćane i goste očekuje ljeto bogato raznim sadržajima, od muzičkih, kulturnih, sportskih pa do sajma ekologije Ekobis. Cilj je predstaviti Bihać kao jednu od najaktivnijih turističkih destinacija u Bosni i Hercegovini. Po svemu sudeći bit će to vruće ljeto u Bihaću, a svima preporuka, dođite u Bihać.

federalna.ba

Kalendar ljetnih dešavanja u Bihaću Bihać turizam
Farida Cikotić turizam vaučer vaučeri
0 07.08.2022 21:35
Panonika Panonska jezera Tuzla turizam
0 07.08.2022 20:03
vaučeri vaučer turizam Vlada FBiH
0 07.08.2022 11:24
turizam ZDK Breza
0 05.08.2022 19:24
turisti Sarajevo turizam
0 05.08.2022 09:36